18:00 - 20:00 CET
19:00 - 21:00 GRT
Track
by
OPERA CLASSICS

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020  19:16 CET  |  20:16 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Διάλεξη του ποιητή Charles Simic
Megaron Plus

Ένας από τους κορυφαίους ποιητές στον κόσμο στη σκηνή του Megaron Plus!

Με το βλέμμα στραμμένο στη σύγχρονη παγκόσμια ποίηση, το Megaron Plus καλεί το κοινό του να παρακολουθήσει τη διάλεξη ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ποιητές, που τιμήθηκε το 1990 με το βραβείο Pulitzer. Η ιδιαίτερη αυτή συνάντηση με πρωταγωνιστή τον πολυβραβευμένο ποιητή των ΗΠΑ Charles Simic (Τσαρλς Σίμικ), ο οποίος θα διαβάσει ποιήματα από τη συλλογή “Η μουσική των άστρων” [Εκδ. Κοινωνία των (δε)κάτων, Ιούνιος 2010] και θα συζητήσει με το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τα ποιήματα στην ελληνική μετάφραση θα απαγγείλει ο Κωνσταντίνος Τζούμας. Το συντονισμό της συζήτησης και την παρουσίαση του Τσαρλς Σίμικ στο κοινό θα κάνει ο ποιητής Ντίνος Σιώτης.

Ο Τσαρλς Σίμικ θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο ποιητές. Έχει γράψει πάνω από 60 ποιητικές συλλογές συμπεριλαμβανομένων των “Walking the Black Cat”, “A Wedding in Hell” και “Hotel Insomnia”. Παράλληλα, δημοσίευσε αρκετά δοκίμια και αμέτρητα βιβλία με μεταφράσεις γαλλικής, σέρβικης, κροατικής και σλοβένικης ποίησης για τα οποία πήρε πολλά βραβεία. Γράφει στα αγγλικά και βασίζεται στις εμπειρίες του από το εμπόλεμο Βελιγράδι για να συνθέσει ποιήματα για την ένδεια της σύγχρονης ζωής, υλική και πνευματική. Ο Αμερικανός ποιητής Λίαμ Ρέκτορ (1949-2007), σημείωσε κάποτε ότι το έργο του Σίμικ “έχει μια καθαρότητα, μια αυθεντικότητα που λίγοι από τους σύγχρονούς του αγγίζουν”.

Το 1990 του απενεμήθη το Βραβείο Pulitzer για το βιβλίο του “The World Doesnʼt End: Prose Poems”. Επίσης, το 2007 του απενεμήθη το Βραβείο Wallace Stevens ενώ ήταν ο 15ος Δαφνοστεφής Ποιητής των ΗΠΑ(US Poet Laureate) από το 2007 έως το 2008. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά New Yorker, Poetry και The Best American Poetry, ενώ ο ίδιος είναι τακτικός συνεργάτης της επιθεώρησης Τhe New York Review of Books και του περιοδικού Der Spiegel.

Ο Τσαρλς Σίμικ ονειρεύτηκε λίγα και πέτυχε πολλά. Γι' αυτό και αποτελεί πρότυπο για πολλούς νέους ποιητές στον κόσμο. Την 1η Νοεμβρίου, ο πολυβραβευμένος αυτός ποιητής, ένας από τους σημαντικότερους της γενιάς του, θα μιλήσει στην εκδήλωση του Megaron Plus και θα απαγγείλει ποιήματά του.

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος: Eλεύθερη (δελτία προτεραιότητας)
210 7282333
www.megaron.gr
ΩΡΑ: 19:00

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και ώρα 20.30 στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών και το Κουιντέτο χάλκινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα δώσουν συναυλία, στην οποία θα παρουσιάσουν μεταγραφές έργων των Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Georges Bizet, Gabriel Fauré, Αλεξάντερ Μποροντίν, Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Carlos Gardel, καθώς και ένα πρωτότυπο έργο για σύνολο εννέα πνευστών του Βασίλη Τενίδη.

Πρόγραμμα

L. v. BEETHOVEN: «Κοριολανός», εισαγωγή έργο 62,
μεταγραφή για κουιντέτο ξύλινων πνευστών από τον Joachim Linckelmann

W. A. MOZART: Συμφωνία αρ. 40 σε σολ ελάσσονα,
μεταγραφή για κουιντέτο ξύλινων πνευστών από τον Joachim Linckelmann

G. BIZET: «Κάρμεν»
-Πρελούδιο από την πρώτη πράξη, μεταγραφή για κουιντέτο χάλκινων πνευστών από τον B. Holcombe
-Habanera, μεταγραφή για κουιντέτο χάλκινων πνευστών από τον B. Holcombe

G. FAURÉ: «Παβάνα», μεταγραφή για κουιντέτο χάλκινων πνευστών από τον E. Smedvig

A. ΜΠΟΡΟΝΤΙΝ: «Πολοβτσιανοί Χοροί»,
μεταγραφή για κουιντέτο χάλκινων πνευστών από τον E. Smedvig

Π. Ι. ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΥ: «Αραβικός Χορός» από το μπαλέτο «Καρυοθραύστης»,
μεταγραφή για κουιντέτο χάλκινων πνευστών από τον E. Smedvig

C. GARDEL: «Por una cabeza»,
μεταγραφή για κουιντέτο χάλκινων πνευστών από τον Π. Βλάχο

Β. ΤΕΝΙΔΗΣ: «Πέντε Σπουδές - Σκέρτσα» για εννέα πνευστά όργανα,
επεξεργασίες μελωδιών του Διονύση Σαββόπουλου

Τοποθεσία: Αθήνα, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8

Είσοδος: € 10 - € 15
Ταμεία Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνική Αγορά: 210 7234567
www.ticketservices.gr

www.lsparnas.gr
ΩΡΑ: 20:30

HALF NOTE JAZZ CLUB
Davic Perez Y Grupo
Flamenco Passion!

Με μια συνεχή και διαρκώς εξελισσόμενη καλλιτεχνική πορεία, ο David Perez, αποτελεί την καλύτερη και πλέον ελπιδοφόρα ενσάρκωση του χορευτή του φλαμένκο. Εκκινώντας αυτή την πορεία από την καρδιά του ανδαλουσιάνικου φλαμένκο, την περιοχή της Σεβίλης, ο David Perez Almagro έφθασε να θεωρείται σήμερα ένας ολοκληρωμένος και χειμαρρώδης χορευτής !

Τοποθεσία: Αθήνα, Half Note Jazz Club

Πληροφορίες: 210 9213310
www.ticketnet.gr
ΩΡΑ: 22:30

CLASSICAL RADIO