10:00 - 14:00 CET
11:00 - 15:00 GRT
Track
by
IT SOUNDS NICE

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020  11:32 CET  |  12:32 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Το Ευρωπαϊκό Όραμα έχει χρεοκοπήσει
Megaron Plus

«Το Ευρωπαϊκό Όραμα έχει χρεοκοπήσει»
Debate ανάμεσα σε δυο ομάδες Ελλήνων πανεπιστημιακών για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ενωμένη Ευρώπη πάσχει και δεν κρύβει την κόπωσή της. Το όραμα που τη δημιούργησε και την τροφοδότησε για μισό αιώνα, έχει εξασθενίσει και έχει προκαλέσει ανησυχία, προβληματισμό, γκρίνια, εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Ο χρόνος που πέρασε από την ίδρυσή της, αλλά και η παγκόσμια οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, υπονόμευσαν την ενότητα στο εσωτερικό της, την ηγεμονική της θέση στις διεθνείς υποθέσεις και άμβλυναν τα αντανακλαστικά της για γρήγορες προσαρμογές στις υψηλών ταχυτήτων αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο.
Πολιτικοί, πολίτες, γραφειοκράτες, επιχειρηματίες, αναλυτές και στοχαστές συμφωνούν ότι «το ευρωπαϊκό όνειρο» εξάντλησε τη δυναμική του και διαπιστώνουν ότι η κρίση είναι σοβαρή και απαιτητική. Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες και οι απόψεις ποικίλουν ή και συγκρούονται. Οι κινήσεις και τα μέτρα που με την πίεση των εξελίξεων υιοθετούνται ,άλλοτε είναι ναυαγοσωστικά και άλλοτε ρυθμιστικά, όπως η πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής των 27 (31/10) για τις περιορισμένες αλλαγές της Ευρωσυνθήκης.
Οι σχολές σκέψης είναι κυρίως δύο και με απόσταση μεταξύ τους: οι ευρωσκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι η πάθηση της Ενωμένης Ευρώπης δεν είναι δημοσιονομικού και ρυθμιστικού χαρακτήρα, αλλά δομική, έχει να κάνει με τη σύλληψή της, με το αρχικό μόρφωμα και χρειάζεται επαναεπινόηση. Μια καινούργια φαντασία, που με τα υλικά της πραγματικότητας θα συνθέσει μια ανθεκτική προοπτική.
Οι ευρωρεφορμιστές δεν διαφωνούν για την αποτυχία της Ενωμένης Ευρώπης και του Ευρωσυντάγματος, αλλά πιστεύουν ότι αρκούν μερικές διορθωτικές ρυθμίσεις, κάποιες τεχνικές προσαρμογές για να επιστρέψει η Ευρώπη στον καλό της εαυτό και να ανασυνταχθεί.
Και τα δυο στρατόπεδα έχουν ισχυρό οπλοστάσιο και μια μεταξύ τους αντιπαράθεση δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσα, αλλά και κρίσιμη για την κατανόηση της κρίσης και τον σχεδιασμό της καινούργιας αφήγησης για την Ευρώπη: θα φύγουμε από το αδιέξοδο με επιδιορθώσεις ή με διαφορετικές και καινούργιες επιγνώσεις και ευαισθησίες. Θα ανασυγκροτηθούμε γύρω από αυστηρότερες δημοσιονομικές πειθαρχίες ή θα κατανοήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος τις ιστορικές και γεωγραφικές διαφορές. Θα υιοθετήσουμε την ταυτότητα του Ευρωπαίου ή θα επιμείνουμε στις εθνικές. Θα προχωρήσουμε με ρεαλισμό ή με νοσταλγία, θα καθηλωθούμε στο μύθο και τις κατακτήσεις ή θα συμφιλιωθούμε με τις νέες δυνάμεις και δυναμικές. Θα επαναστοχαστούμε γύρω από τα στερεότυπα και τις εμμονές, ώστε το μέλλον να έχει μια θέση για την Ευρώπη;

Ομάδα Ευρωσκεπτικιστών:
Αντώνης Μανιτάκης
Γιώργος Σταθάκης
Γεράσιμος Μοσχονάς
Ομάδα ευρωρεφορμιστών:
Ξενοφών Γιαταγάνας
Μάνθος Ντελής
Μαρία Μενδρινού

Κώστας Αργυρός , Δημοσιογράφος-Συντονιστής

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος: Ελεύθερη (δελτία προτεραιότητας)
210 7282717
www.megaron.gr
ΩΡΑ: 19:00

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Gala Όπερας
Αριες και ντουέτα των W. A. Mozart, G. Donizetti, V. Bellini, G. Verdi, P. I. Tchaikovsky, J. Massenet

Μάρθα Αράπη, υψίφωνος
Ινές Ζήκου, μεσόφωνος
Δημήτρης Γιάκας, πιάνο

Τοποθεσία: Αθήνα, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8

Ταμεία Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνική Αγορά: 210 7234567
www.ticketservices.gr

www.lsparnas.gr
ΩΡΑ: 20:30

HALF NOTE JAZZ CLUB
Al Foster Quartet
A true Jazz Legend

Ο Al Foster ήταν ο ντράμερ στο γκρουπ του Miles Davis για ένα μεγάλο και καθοριστικό διάστημα: από το 1972 ως το 1984 ή, μιλώντας δισκογραφικά, από το “Get Up With It” ως το “Youʼre Under Arrest”. Πριν από αυτό, ο Al Foster είχε εξελιχθεί σε έναν εξαίρετο post-bop ντράμερ που έπαιζε στρέιτ τζαζ με μουσικούς όπως ο Blue Mitchell. Τον ξεχώρισε όμως ο Miles Davis όταν τον είδε να παίζει στο Cellar Café του Μανχάταν: «Είχε ένα εκπληκτικό groove στο παίξιμό του και μπορούσε να το κρατήσει όσο ήθελε. Αυτό ήταν που έψαχνα σε ένα ντράμερ τότε – και ο Al το είχε». Έτσι ο Al Foster αντικατέστησε τον Jack DeJohnette – και έγινε ένας από τους κορυφαίους μουσικούς της ηλεκτρικής τζαζ fusion. Από εκεί και πέρα όμως, εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους και αδιαμφισβήτητους σύγχρονους jazz masters. Ο Al Foster έχει παίξει πρακτικά με όλους τους μεγάλους της σύγχρονης τζαζ – όμως αξίζει να κρατήσουμε στη μνήμη μας τη συνεισφορά του στα γκρουπ των Herbie Hancock, Sonny Rollins και Joe Henderson.

Al Foster, Ντραμς
Eli Degibri, Σαξόφωνο
Doug Weiss, Μπάσο
Adam Birnbaum, Πιάνο

Τοποθεσία: Half Note Jazz Club

Πληροφορίες: 210 9213310
www.ticketnet.gr

www.halfnote.gr
ΩΡΑ: 22:30

CLASSICAL RADIO