18:00 - 20:00 CET
19:00 - 21:00 GRT
Track
by
OPERA CLASSICS

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020  18:51 CET  |  19:51 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Η Τραβιάτα
Τζουζέππε Βέρντι
Όπερα της Βαλίτσας

Με την «Όπερα της Βαλίτσας» συνεχίζει η Εθνική Λυρική Σκηνή τις Πολιτιστικές Δράσεις στην Αθήνα, με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων. Το εξωστρεφές πρόγραμμα της Λυρικής, το οποίο με το Λυρικό Λεωφορείο, τις Λυρικές Βραδιές και τις Βραδιές Χορού γνώρισε ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό, παρουσιάζει στο πλαίσιο της ενότητας «Όπερα της Βαλίτσας» την διάσημη όπερα του Τζουζέππε Βέρντι «H Τραβιάτα». Η «Όπερα της Βαλίτσας» παρουσιάζει διάσημες όπερες, με μια διαφορετική ματιά σε χώρους απρόσμενους. Η «Όπερα της Βαλίτσας» είναι ευέλικτη, δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα και ταξιδεύει την τέχνη της όπερας σε ένα ευρύτερο κοινό. Σε χώρους μη αναμενόμενους, όπως Πνευματικά Κέντρα και Μουσεία, διάσημες όπερες ξεδιπλώνουν τον μύθο τους, με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα, με μικρή χορωδία και με σκηνικά που μπορούν να χωρέσουν... σε μια βαλίτσα. Με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η «όπερα της βαλίτσας», βγαίνει εκτός του θεάτρου Ολύμπια και ταξιδεύει στις γειτονιές της Αθήνας με στόχο να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό. Η πρώτη παραγωγή της «Όπερας της Βαλίτσας» είναι η Τραβιάτα του Βέρντι, μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως. Η Τραβιάτα -δηλαδή η Παραστρατημένη- βασίζεται σε ποιητικό κείμενο του Φραντσέσκο Μαρία Πιάβε που με τη σειρά του στηρίζεται στο έργο «Η Κυρία με τις Καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά, υιού. Αφορά την ιστορία της Μαρί Ντυπλεσσί, διάσημης εταίρας της παρισινής κοινωνίας, την οποία γνώριζε καλά ο συγγραφέας. Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας.

Έλενα Κελεσίδη - Λουκία Σπανάκη, Βιολέττα
Αντώνης Κορωναίος - Γιάννης Χριστόπουλος, Αλφρέντο
Χάρης Ανδριανός - Πέτρος Σαλάτας, Ζερμόντ:
Βάγια Κωφού - Μιράντα Μακρυνιώτη, Μαρία Μαυρομμάτη, Νίκος Τσαούσης - Χρήστος Αμβράζης - Γιώργος Ρούπας - Μιχάλης Κατσούλης, Καλλιτέχνες
Συμμετέχει οκταμελής χορωδία.

Τοποθεσία: Πολιτιστικό Κέντρο Γκύζη

Είσοδος: Ελεύθερη
210 3711392
www.nationalopera.gr

Sponsorship
ΩΡΑ: 20:00

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς
Σειρά: Rising Stars

Νέοι καλλιτέχνες περιοδεύουν στις αίθουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation – ECHO) με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συγκεντρώνει τους σημαντικότερους φορείς οργάνωσης συναυλιών με στόχο τις διεθνείς συνεργασίες. Με αφετηρία την κοινή πολιτιστική κληρονομιά, ο Ευρωπαϊ-
κός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής, αναπτύσσει ένα δίκτυο συνεργασιών που έχει στόχο την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών και την ανάδειξη και διάδοση της μουσικής δημιουργίας.

Johann Sebastian Bach: Αποσπάσματα από την Τέχνη της
Φούγκας
Ludwig van Beethoven: Από τα τελευταία κουαρτέτα:
«Grosse Fuge» για κουαρτέτο εγχόρδων, έργο 133
Νίκος Σκαλκώτας: «Γέρο Δήμος» για κουαρτέτο εγχόρδων
Alberto Ginastera: Κουαρτέτο για έγχορδα αρ. 2, έργο 26

Γιώργος Παναγιωτίδης, Βιολί
Κώστας Παναγιωτίδης, Βιολί
Ali Basegmezler, Βιόλα
Δημήτρης Τραυλός, Βιολοντσέλο

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος: € 5(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 12 - € 20
210 7282333
www.megaron.gr
ΩΡΑ: 20:30

HALF NOTE JAZZ CLUB
Jody Williams Blues Band. An Authentic Blues Legend
Ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της «κλασικής» μπλουζ σκηνής του Σικάγο ο κιθαρίστας Jody Williams και παλιός συνεργάτης του Howlinʼ Wolf , του Elmore James ή του Otis Spann, επανακάμπτει στη μουσική με το νέο αιώνα μετά από συνειδητή αποχή 40 περίπου ετών! Ένας από τους κυριοτέρους εκπροσώπους του Chicago Blues, o Jody Williams ξεχώρισε για το μοναδικό του στυλ με εμφανείς τις επιρρόες του BB King και του T Bone Walker. Η κιθάρα του ακούστηκε σε πολλούς blues δίσκους και singles του ʼ50 και του ΄60, όπως «Who do you love” του Bo Diddley, “Forty Four” , “ Evil is Going On” τουHowlinʼ Wolf, «Ι wish you would” του Billy Boy Arnold, “Three Times A Fool” του Otis Rush. Στα τέλης της δεκαετίας του ʼ60 αποσύρθηκε από τη μουσική σκηνή απογοητευμένος από τη μουσική βιομηχανία, καθώς πολλές δημιουργίες του χρησιμοποιήθηκαν από άλλους μουσικούς, χωρίς να λάβει ο ίδιος τα δικαιώματα και την αντίστοιχη αναγνώριση. Όταν το χαρακτηριστικό riff του “Billy Blues” χρησιμοποιήθηκε από τους Mickey & Sylvia στη μεγάλη επιτυχία τους “Love Is Strange” και όταν η δισκογραφική εταιρία του Jody Williams “Chess Recors έχασε τη σχετική δίκη”, ο Jody πήρε την τελική απόφαση και αποσύρθηκε από τη μουσική. Επέστρεψε μετά από τριάντα ολόκληρα χρόνια με δύο δίσκους, που απέσπασαν εξαιρετικές γραμμές και τον έφεραν στην πρώτη γραμμή της blues παράδοσης.

Jody Williams, Κιθάρα
Pascal Delmas, Ντραμς
Jean Marc Despeignes, Μπάσο
Ludovic Binet, Πιάνο - Όργανο
Jean Pierre Duarte, Κιθάρα

Τοποθεσία: Half Note Jazz Club

210 9213310
www.halfnote.gr
ΩΡΑ: 22:30

CLASSICAL RADIO