16:00 - 20:00 CET
17:00 - 21:00 GRT
Track
by
BIG SCREEN

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020  19:01 CET  |  20:01 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011
BADMINTON THEATER
La Traviata
«Είναι το πιο δύσκολο κοινό» είπε ο χορογράφος του Μπολσόι Βλαντιμίρ Βασίλιεφ στους χορευτές του πριν την παράστασή τους «Η Κυρία με τις Καμέλιες» στο θέατρο της Πάρμα, την πόλη όπου γεννήθηκε ο Βέρντι. Στο τέλος της παράστασης το χειροκρότημα του κοινού τους δικαίωσε. Όχι μόνο γιατί αποτύπωσαν παραστατικά την αληθινή ζωή της «Κυρίας με τις Καμέλιες», αλλά και γιατί κατάφεραν να πείσουν ένα δύσπιστο και απαιτητικό κοινό. Ασφαλώς το Grand Moscow Classical Ballet είναι ένα έμπειρο και πολυβραβευμένο μπαλέτο με πολλές διακρίσεις και επιτυχημένες παραστάσεις τόσο στη Ρωσία, όσο και στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Κίνας. Οι χορογράφοι του Ναταλία Κασατκίνα και Βλαντιμίρ Βασίλιεφ, διακεκριμένοι χορευτές του Θεάτρου Μπολσόι και κάτοχοι πολλών διεθνών βραβείων - μεταξύ αυτών η διακρίση της Natalia Kasatkina «500 παγκόσμιοι ηγέτες της Ανθρωπότητας του 20ου αιώνα», γρήγορα δραστηριοποιήθηκαν ως χορογράφοι, δημιουργώντας ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέατρα μπαλέτου της Μόσχας. Οι παραστάσεις τους αμέσως ξεχώρισαν για την ακροβατική τους ακρίβεια, καθώς και την πλαστικότητα της χορογραφίας τους, κάνοντάς τους περιζήτητους σε κάθε θέατρο υψηλών απαιτήσεων. Μαζί τους, οι πιο καταρτισμένοι σολίστες χορευτές παγκοσμίου φήμης επαληθεύουν σε κάθε σκηνή τη φήμη τους.

Τοποθεσία: Badminton Theater

Είσοδος: € 20 - € 30 - € 40 - € 50 - € 60
210 8840600
www.badmintontheater.gr
ΩΡΑ: 21:00

HALF NOTE JAZZ CLUB
Jody Williams Blues Band. An Authentic Blues Legend
Ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της «κλασικής» μπλουζ σκηνής του Σικάγο ο κιθαρίστας Jody Williams και παλιός συνεργάτης του Howlinʼ Wolf , του Elmore James ή του Otis Spann, επανακάμπτει στη μουσική με το νέο αιώνα μετά από συνειδητή αποχή 40 περίπου ετών! Ένας από τους κυριοτέρους εκπροσώπους του Chicago Blues, o Jody Williams ξεχώρισε για το μοναδικό του στυλ με εμφανείς τις επιρρόες του BB King και του T Bone Walker. Η κιθάρα του ακούστηκε σε πολλούς blues δίσκους και singles του ʼ50 και του ΄60, όπως «Who do you love” του Bo Diddley, “Forty Four” , “ Evil is Going On” τουHowlinʼ Wolf, «Ι wish you would” του Billy Boy Arnold, “Three Times A Fool” του Otis Rush. Στα τέλης της δεκαετίας του ʼ60 αποσύρθηκε από τη μουσική σκηνή απογοητευμένος από τη μουσική βιομηχανία, καθώς πολλές δημιουργίες του χρησιμοποιήθηκαν από άλλους μουσικούς, χωρίς να λάβει ο ίδιος τα δικαιώματα και την αντίστοιχη αναγνώριση. Όταν το χαρακτηριστικό riff του “Billy Blues” χρησιμοποιήθηκε από τους Mickey & Sylvia στη μεγάλη επιτυχία τους “Love Is Strange” και όταν η δισκογραφική εταιρία του Jody Williams “Chess Recors έχασε τη σχετική δίκη”, ο Jody πήρε την τελική απόφαση και αποσύρθηκε από τη μουσική. Επέστρεψε μετά από τριάντα ολόκληρα χρόνια με δύο δίσκους, που απέσπασαν εξαιρετικές γραμμές και τον έφεραν στην πρώτη γραμμή της blues παράδοσης.

Jody Williams, Κιθάρα
Pascal Delmas, Ντραμς
Jean Marc Despeignes, Μπάσο
Ludovic Binet, Πιάνο - Όργανο
Jean Pierre Duarte, Κιθάρα

Τοποθεσία: Half Note Jazz Club

210 9213310
www.halfnote.gr
ΩΡΑ: 22:30

CLASSICAL RADIO