08:00 - 12:00 CET
09:00 - 13:00 GRT
Track
by
LOVELY DAY

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020  8:57 CET  |  9:57 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου της "ΤΕΧΝΗΣ"
Τελική φάση 

Ο θεσμός, του οποίου η τελευταία φάση (διαγωνισμός στη σύνθεση) ξεκίνησε το 1991, έγινε ετήσιος από το 1997 με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών. Νέοι μουσικοί -συνήθως με πολλά προσόντα- διαγωνίζονται και βραβεύονται (1ο, 2ο, 3ο Βραβείο) στο τραγούδι, τη σύνθεση ή σε κάποιο μουσικό όργανο: πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο, βιόλα, ξύλινα πνευστά, χάλκινα πνευστά κ.α. Από το 2009 στο Διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος και νέοι Κύπριοι μουσικοί. Η προκήρυξή του δημοσιεύεται την άνοιξη, ενώ ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται το φθινόπωρο κάθε έτους. Μέχρι σήμερα, την τελική φάση του υποστήριξαν η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και η Συμφωνική Ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Φέτος θα συμμετάσχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Jean-Christophe Charron, Διεύθυνση Ορχήστρας

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Είσοδος: € 10
2310 895938-9
www.tch.gr
ΩΡΑ: 21:00

BADMINTON THEATER
Σπάρτακος - Grigorovich Ballet Theatre of Russia
Μπαλέτο βασισμένο στο βιβλίο του Ραφαέλο Τζιοβανόλι, σε μουσική Αράμ Χατσατουριάν και χορογραφία του Γιούρι Γκριγκορόβιτς. Ο σπουδαίος Ρώσσος (Αρμενικής καταγωγής) συνθέτης Αράμ Χατσατουριάν έγραψε την μουσική το 1954, αρχικά παρουσιάστηκε το 1956 σε χορογραφία του Λεονίντ Γιάκομπσον από τα μπαλέτα Κίροφ, έπειτα από τον Ιγκόρ Μοϊσίβ το 1958 αλλά η χορογραφία που τελικά έμεινε στην ιστορία ήταν του Γιούρι Γκριγκορόβιτς το 1967 στα μπαλέτα Μπολσόι. Ο Σπάρτακος ήταν μονομάχος θρακικής καταγωγής, που ηγήθηκε μεγάλης επανάστασης δούλων και άλλων κοινωνικώς καταπιεσμένων ατόμων εναντίον των Ρωμαίων τον πρώτο προχριστιανικό αιώνα, τότε που φαινόταν ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εξάπλωση της Ρωμαϊκής δύναμης και την εδραίωσή της στη Μεσόγειο. Τίποτα εκτός από έναν δούλο μονομάχο που κατάφερε να επαναστατήσει στην καρδιά της Ιταλίας παραμένοντας ασύλληπτος και ανεγξέλεγκτος για πάνω από τρία χρόνια. Η εξέγερση του Σπάρτακου αποτέλεσε ένα ισχυρό πλήγμα για το γόητρο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και αποτέλεσε παράδειγμα για πολλές μεγάλες επαναστάσεις κατά της δουλείας και υπέρ της ελευθερίας σε όλα τα επόμενα χρόνια μέχρι σήμερα, αναδεικνύοντας τον ως σύμβολο και ήρωα..

Τοποθεσία: Badminton Theater

ΕίσοδοςΕίσοδος: € 18 - € 28 - € 38 - € 48 - € 58
210 8840600
www.badmintontheater.gr
ΩΡΑ: 21:00

HALF NOTE JAZZ CLUB
Flamenco Bailaora Fenomenal
Από τις σπουδαιότερες χορεύτριες του φλαμένκο – και της ανδαλουσιάνικης χορευτικής παράδοσης γενικότερα – η Leonor Leal συνδύασε σπουδές κλασικού και ισπανικού μπαλέτου αλλά αυτό που τελικά την τράβηξε ήταν το φλαμένκο. «Έχτισε» την προσωπική της καριέρα με σταθερά βήματα πλάι σε μεγάλους δασκάλους του μουσικού / χορευτικού αυτού ιδιώματος όπως οι Μanolo Marin, Pilar Ortega, Juan Parra, Ana Maria Lopez κ.α. Ο Antonio «El Pipa» της έδωσε παραπέρα ώθηση βγάζοντάς την σε μεγάλα θέατρα, όμως η πραγματικά μεγάλη επαγγελματική / καλλιτεχνική καταξίωση ήρθε για τη Leonor όταν συνεργάστηκε με τη μεγάλη χορεύτρια του φλαμένκο Cristina Hoyos. Σήμερα η Leonor Leal συνεχίζει να εξελίσσει την τέχνη της και οι κριτικοί την αποθεώνουν για το ιδιαίτερο στυλ αλλά και για την αμεσότητα της στη σκηνή. Με φήμη που διαρκώς εξαπλώνεται, συνεχίζει να εμφανίζεται σε μεγάλες παραστάσεις ανά τον κόσμο αλλά και στα πιο γνωστά κλαμπ της Ισπανίας, να συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της χώρας της όπως ο “El Grilo” ή Angeles Gabaldon ή o Javier Baron ενώ ταυτόχρονα να διδάσκει σε σχολές Φλαμένκο της Hoyos ή του “Antonio El Pipa”. Η Leonor Leal αντικατοπτρίζει τη ζωντανή φλόγα του φλαμένκο...

Leonor Leal, Χορός
Paco Iglesias, Κιθάρα
Rocío Márquez, Τραγούδι
Raúl Botella, Κρουστά

Είσοδος: € 15(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 20 - € 25
210 9231310
www.halfnote.gr
ΩΡΑ: 22:30

CLASSICAL RADIO