08:00 - 12:00 CET
09:00 - 13:00 GRT
Track
by
LOVELY DAY

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020  11:53 CET  |  12:53 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012
ATHENAEUM
Το Τραγούδι της Εύας και Άλλες Γαλλικές Μελωδίες
Η μέτζο σοπράνο Κυριακή Τροχάνη με τον Νίκο Τσαλίκη στο πιάνο, ερμηνεύουν τραγούδια αποκλειστικά Γάλλων συνθετών, την Τρίτη, 27 Μαρτίου, 8.00μ.μ. στο ATHENAEUM.

Συγκεκριμένα θα ερμηνεύσουν έργα των F. Poulenc, C. Debussy, L. & N. Boulanger κ.α.

Τοποθεσία: Athenaeum, La Divina

Είσοδος: € 5(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 10
210 3211987
www.athenaeum.com.gr
ΩΡΑ: 20:00

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Όπερα της Bαλίτσας
Η δεύτερη παραγωγή της «Όπερας της Βαλίτσας» είναι η θρυλική όπερα Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι. Η Μποέμ θα ξεκινήσει το ταξίδι της από την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός», Κτίριο («Δ4»), Πειραιώς 100, Γκάζι), στις 21 Μαρτίου. Η υπόθεση αφορά τον έρωτα ανάμεσα στον ποιητή Ροντόλφο και στη ράφτρα Μιμή, από τη στιγμή που συναντιούνται έως το θάνατο της κοπέλας από φυματίωση. Η «Όπερα της Βαλίτσας» εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πολιτιστικές δράσεις στην Αθήνα» που οργανώνει η Εθνική Λυρική σκηνή με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων. Το πρόγραμμα «Όπερα της Βαλίτσας» παρουσιάζει διάσημες όπερες, με μια διαφορετική ματιά σε χώρους απρόσμενους. Η «Όπερα της Βαλίτσας» είναι ευέλικτη, δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα και ταξιδεύει την τέχνη της όπερας σε ένα ευρύτερο κοινό. Σε χώρους μη αναμενόμενους, όπως πνευματικά κέντρα και μουσεία, δημοφιλείς όπερες ξεδιπλώνουν τον μύθο τους, με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και με σκηνικά που μπορούν να χωρέσουν... σε μια βαλίτσα. Με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η «Όπερα της Βαλίτσας», βγαίνει εκτός του θεάτρου Ολύμπια και ταξιδεύει στις γειτονιές της Αθήνας με στόχο να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό.

Τοποθεσία: Τεχνόπολις

Είσοδος: Ελεύθερη
210 3662100
www.nationalopera.gr
ΩΡΑ: 20:00

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Προμηθέας Δεσμώτης
Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός σας προσκαλεί στην παρουσίαση της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης» του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 και ώρα 8:30μμ στην Αίθουσα Συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, 10561 Αθήνα.

Ηλίας Τηλιακός, Βαρύτονος
Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, Σοπράνο
Ζωή Απειρανθίτου, Μεσόφωνος
Βασίλης Ασημακόπουλος, Μπάσος
Βιβή Κλεισούρα, Πιάνο
Γεννάδιος Μπίκωφ, Βιολί
Ευγένιος Μπένσης, Βιολοντσέλο

Τοποθεσία: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Είσοδος: € 5 - € 10 - € 15
210 3221917
www.isparnas.gr
ΩΡΑ: 20:30

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Συναντήσεις V: Το θαύμα της Βιέννης του 1800
Κύκλος: Η Καμεράτα με Όργανα Εποχής

Η Καμεράτα με κλασικά όργανα εποχής, υπό την μπαγκέτα του διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρωνα Μιχαηλίδη, μας ταξιδεύει στους μαγικούς ήχους της Βιέννης του 1800. Η εισαγωγή στην όπερα Το έρημο νησί του Χάυντν είναι μια μικρή συμφωνία σε τρία μέρη που, με το χαρακτηριστικό ύφος του Sturm und Drang, υποδηλώνει την τρικυμία που έριξε στο «έρημο νησί» τους πρωταγωνιστές της όπερας. Η περίφημη άρια "Popoli di Tessaglia" του Μότσαρτ, που ζωντανεύει με τη στρατοσφαιρική φωνή της Βασιλικής Καραγιάννη, είναι ένα δεξιοτεχνικό tour de force για τη σοπράνο, περιλαμβάνοντας τις ψηλότερες νότες που γράφτηκαν ποτέ για την ανθρώπινη φωνή (κόντρα σολ). Το γνωστό 2ο Κοντσέρτο για πιάνο του Μπετόβεν είναι στην ουσία το πρώτο του (το γνωστό ως 1ο είναι μεταγενέστερο).

Joseph Haydn
Εισαγωγή από την όπερα Isola disabitata [Το έρημο νησί]
Wοlfgang Amadeus Mozart
Άρια κοντσέρτου: "Popoli di Tessaglia", K. 316 (ένθετη άρια για την όπερα Άλκηστη του Gluck)
Ludwig van Beethoven
Κοντσέρτο για φορτεπιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε σι ύφεση μείζονα, οp. 19
Franz Schubert
Συμφωνία αρ. 5 σε σι ύφεση μείζονα, D. 485

Βασιλική Καραγιάννη, Σοπράνο
Θανάσης Αποστολόπουλος, Φορτεπιάνο
Μύρων Μιχαηλίδης, Μουσική διεύθυνση

Τοποθεσία: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Είσοδος: € 10(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 15 - € 18 - € 28
210 9005800
www.sgt.gr
ΩΡΑ: 20:30

ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ "ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ"
Δημήτρης Μητρόπουλος (1896-1960): Πενήντα Χρόνια Μετά
Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» διοργανώνει την παρουσίαση της έκδοσης πρακτικών του συνεδρίου με τίτλο Δημήτρης Μητρόπουλος (1896-1960): πενήντα χρόνια μετά. Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2010 στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από το θάνατο του Δημήτρη Μητρόπουλου, συνδιοργάνωσαν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και τα περιοδικά Μουσικολογία και Πολυφωνία.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν με ανακοινώσεις τους 25 μουσικολόγοι και μουσικοί, οι οποίοι επικεντρώθηκαν σε ζητήματα που αφορούν την τριπλή δραστηριότητα του Δημήτρη Μητρόπουλου ως αρχιμουσικού, συνθέτη και πιανίστα, την στάση της ελληνικής και διεθνούς κριτικής απέναντι στον Μητρόπουλο, αλλά και του Μητρόπουλου απέναντι στην κριτική.

Γιώργος Κωνσταντίνου, Πιάνο

Τοποθεσία: Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη

Είσοδος: Ελεύθερη
210 7282133
www.mmb.org.gr
ΩΡΑ: 21:00

HALF NOTE JAZZ CLUB
A Jazz up Opera Show
Opera Chaotique

Όπως λέει ο μύθος, στα μέσα του 19ου αιώνα σε ένα σκοτεινό θέατρο στο κέντρο του Παρισιού, ο Tenorman έπαιζε το Φάντασμα της Όπερας και ο Voodoo Drummer κρουστά στην ορχήστρα. Η παράσταση κατέβηκε αμέσως… Έτσι δημιούργησαν τους Opera Chaotique και παρουσιάζουν πια, μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει διαφορετικά είδη μουσικής, όπως Opera, Jazz, Cabaret, Musical και άλλα, όλα μέσα από μια κωμική ιστορία, σε ένα συνδυασμό με αυτοσχεδιασμούς και στιγμιαία αλληλεπίδραση με το κοινό που ήδη κέρδισε την εύνοια του Βερολινέζικου τύπου και όχι μόνο.

Μέσα σε τρεις πράξεις ο Δον Ζουάν και η Κάρμεν, το Φάντασμα της Όπερας, ο Figaro και ο Charles Bukowski με τον Faust, μπλέκουν σε περιπέτειες και πρωταγωνιστούν σε μια σουρεαλιστική κωμικοτραγική ιστορία. Από την Όπερα του 18ου και 19ου, στην γένεση της Τζαζ στη Νέα Ορλεάνη στις απαρχές του 1900, ως τα Βερολινέζικα Καμπαρέ της δεκαετίας του "20 και "30.

Tenorman: Vocals, Piano & Mystery
Voodoo Drummer, Drums & Tricks
Λητώ Μεσσήνη, Σοπράνο
Ελένη Σωτηρίου, Μέτζο σοπράνο
Νικόλαος Καραγκιαούρης, Βαρύτονος
Ελευθερία Ελβανίδου, Χορός
Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Χορός
Σταύρος Παργινός, Τσέλο

Τοποθεσία: Half Note Jazz Club

210 9213310
www.halfnote.gr
ΩΡΑ: 21:30

CLASSICAL RADIO