12:00 - 14:00 CET
13:00 - 15:00 GRT
Track
by
MASTERPIECE

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020  13:37 CET  |  14:37 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ
Ακροάσεις για συμμετοχή στη Χορωδία Εθνικού Ωδείου
Προσκαλούνται σε ακρόαση σπουδαστές Μονωδίας και καλλίφωνα άτομα με επαρκείς μουσικές γνώσεις, προκειμένου να στελεχώσουν τη Χορωδία του Εθνικού Ωδείου και να λάβουν μέρος στις σχεδιαζόμενες συναυλίες της. Οι ακροάσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο όλο τον Οκτώβριο 2011, ώρα 13.50, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου.

Τοποθεσία: Εθνικό Ωδείο

Είσοδος: Ελεύθερη
Μάγερ 18, Πλατεία Βάθης
210 5233175
ΩΡΑ: 13:50

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Wolfgang Amadeus Mozart: Don Giovanni
MET LIVE

Τη γεμάτη αισθησιασμό και νεανικότητα ερμηνεία του Mariusz Kwiecien στο διαχρονικό αντι-ήρωα του Μότσαρτ θα απολαύσουμε για πρώτη φορά από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Tony σκηνοθέτη Michael Grandage, υπό τη διεύθυνση του Fabio Luisi. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Marina Rebeka, Barbara Frittoli, Ramón Vargas και Luca Pisaroni.

Όπερα σε δύο πράξεις σε λιμπρέτο Lorenzo Da Ponte. Προβολή με ελληνικούς υπέρτιτλους
[Η παράσταση μαζί με το διάλειμμα διαρκεί περίπου 4 ώρες]

Donna Anna, Marina Rebeka
Dona Elvira, Barbara Frittoli
Zerlina, Mojca Erdmann
Don Ottavio, Ramón Vargas
Don Giovanni, Mariusz Kwiecien
Leporello, Luca Pisaroni
Masetto: Joshua Bloom
The Commendatore, Stefan Kocán
Ορχήστρα και Χορωδία της Metropolitan Opera
Μουσική Διεύθυνση, Fabio Luisi

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Είσοδος: € 20 - € 25
2310 895938 - 9
www.tch.gr
ΩΡΑ: 19:55

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Ο Παπουτσωμένος γάτος
Ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του θεάτρου με μεγάλη εμπειρία στο παιδικό θέατρο, αλλά και στην όπερα, ο Θωμάς Μοσχόπουλος, κλήθηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή, για να σκηνοθετήσει την υπέροχη παιδική όπερα του Τσέζαρ Κουί, O Παπουτσωμένος γάτος. Το αγαπημένο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων μεταμορφώνεται σε μια μαγική παράσταση με ήρωες πάνω από το ανθρώπινο μέτρο, όπου οι υπερφυσικές δυνάμεις βρίσκονται στην υπηρεσία των αδύναμων, των ευάλωτων και των τρυφερών. Η νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κινείται στην παραμυθένια περιοχή όπου ο μελωδικός κόσμος της όπερας συναντά τον μαγικό κόσμο του παιδικού θεάτρου. Οι μελωδίες του κορυφαίου Ρώσου συνθέτη Τσέζαρ Κουί σε συνδυασμό με την μαγική ιστορία του παραμυθιού του Σαρλ Περρώ, θα μεταφέρουν τους μικρούς και μεγάλους θεατές στον κόσμο της φαντασίας, εκεί που μόνο μέσω της τέχνης μπορούμε να μεταφερθούμε. Με πολύχρονη θητεία στην Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, ο Θωμάς Μοσχόπουλος, σκηνοθετεί τον παπουτσωμένο γάτο «με τα όπλα του θεάτρου και του παραμυθιού: Το παιχνίδι, την πνευματώδη ελαφράδα, την κριτική και αυτοκριτική ματιά, τη χαρά ,την αισιοδοξία, την ευελιξία, την ανατρεπτική διάθεση, την ανεξάντλητη δημιουργικότητα, την αφαίρεση, το μυστήριο, το χιούμορ και κυρίως την φαντασία» όπως αναφέρει ο ίδιος.

Χαράλαμπος Αλεξανδρόπουλος – Χρήστος Κεχρής, Γάτος
Γιάννης Κάβουρας – Γιάννης Φίλιας, Jean
Νίκος Κοτενίδης – Γιάννης Σελητσανιώτης, Ο Μεσαίος Αδελφός/Ευγενής
Βαγγέλης Μανιάτης – Πέτρος Σαλάτας, Ο Μεσαίος Αδελφός/Δράκος
Κώστας Ντότσικας – Δημήτρης Παπαγεωργίου, Βασιλιάς
Χαρίκλεια Λαμπράκη – Μάϊρα Μηλολιδάκη, Πριγκίπισσα
Ορχήστρα και Χορωδία της Παιδικής Σκηνής Ε.Λ.Σ
Αθηνά Βρούβα - Κατερίνα Κήκου - Μάγδα Λαγογιάννη - Δέσποινα Μπισμπίκη - Βερόνικα Παπαδημητρίου, Χορεύουν

Τοποθεσία: Θέατρο Ολύμπια

Είσοδος: € 10 - € 15 - € 20 - € 25
210 3662100
www.nationalopera.gr
ΩΡΑ: 20:00

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
20 Χρόνια του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης
Επετειακή κοινή εμφάνιση της Παιδικής Χορωδίας του ΣΦΜΘ με την Καμεράτα Junior του ΣΦΜΑ, στo πλαίσιo του εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυση του «Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης». Η εκδήλωση θα αποτελέσει το κύριο μέρος του εορταστικού προγράμματος της ημέρας.

Παιδική Χορωδία του "Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης"
Καμεράτα Junior του "Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αθηνών"

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Είσοδος: € 5(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 10 - € 15
2310 895938-9
www.tch.gr
ΩΡΑ: 21:00

BADMINTON THEATER
Οι Κοζάκοι της Ρωσίας
Το Υπερθέαμα συναντάει την παράδοση με πρωταγωνιστή τον Κρατικό Χορευτικό Θίασο Ρώσων Κοζάκων. Επέζησαν ξεπερνώντας μεγάλες αλλαγές της ιστορίας. Αγαπήθηκαν όσο λίγες αυθεντικές παραδόσεις. Αν οι Κοζάκοι θεωρούνται ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της Ρωσίας, μια και ήταν φρουροί των συνόρων της από τον 14ο αιώνα, τότε οι χοροί τους σίγουρα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής παράδοσης της ιδιαίτερης αυτής χώρας. Οι παραστάσεις τους αποτελούν ένα χορευτικό υπερθέαμα που συνεπαίρνει το κοινό με τη φαντασία και το δυναμισμό τους. Αντικατοπτρίζοντας την ανεξαρτησία, την περηφάνια και τη γενναιότητά τους δίνουν μια νέα διάσταση στην ψυχοσύνθεση αυτού του λαού και σε όλη τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο. Ο Κρατικός Χορευτικός Θίασος Ρώσων Κοζάκων συγκαταλέγεται στους κορυφαίους χορευτικούς θιάσους της χώρας και η φήμη του έχει ξεπεράσει εδώ και πολλές δεκαετίες τα σύνορα της χώρας. Μετά από πολλές παραστάσεις στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κίνα, οι «Κοζάκοι της Ρωσίας» απολαμβάνουν την αναγνώριση και την καταξίωση ακόμα και από τους απαιτητικούς λάτρεις του χορού. Το πρόγραμμα του θιάσου είναι μια αποτύπωση της ζωής των Κοζάκων – μια πολιτιστική κληρονομιά πολλών περιοχών Κοζάκων της Ρωσίας. Από τον ποταμό Δον και τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή. Ένα πρόγραμμα με περισσότερους από 20 χορούς, 50 τραγούδια και 10 σόλο μουσικές συνθέσεις που μαγεύει και καθηλώνει με την επιδεξιότητα και την ομορφιά του, έχοντας στο ρεπερτόριό του κυρίως διάσημους ρωσικούς παραδοσιακούς χορούς, όπως οι «Lipetskaya Matanya», «Dancing Rivalry» και φυσικά η διάσημη «Kalinka».

Τοποθεσία: θέατρο Badminton

Είσοδος: € 20 - € 30 - € 40 - € 50 - € 60
210 8840600
www.badmintontheater.gr
ΩΡΑ: 21:00

HALF NOTE JAZZ CLUB
Vinicius Cantuaria. A Brazilian in New York
Πασίγνωστος τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας κ.λπ. της βραζιλιάνικης popular μουσικής που έχει συνδεθεί ιδιαίτερα με όψεις της bossa nova και της βραζιλιάνικης τζαζ αλλά και με πολλά άλλα στοιχεία της σύγχρονης ποπ «no wave» μουσικής. Από τότε μάλιστα που ο Vinicius Cantuaria έχει εγκατασταθεί στην Αμερική θεωρείται μέλος της νεοϋορκέζικης downtown σκηνής και ιδιαίτερα ξεχωριστός καλλιτέχνης της δημιουργικής τζαζ και της μετα-ηλεκτρονικής διάστασής της. Ο Cantuaria μεγάλωσε στο Ρίο όμως από τα μέσα των nineties ζει στη Νέα Υόρκη. Ξεκίνησε από το ροκ, όμως ανέπτυξε τη μουσική του σύμφωνα με την γενικότερη εξέλιξη της βραζιλιάνικης μουσικής. Συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Gilberto Gil και ο Caetano Veloso, έπαιξε με τον Chico Buarque σε διεθνείς tour κ.ο.κ. και, γενικά, σαν καλλιτέχνης απλώθηκε σε όλες τις όψεις της βραζιλιάνικης μουσικής κουλτούρας. Στην Αμερική ανέπτυξε ισχυρή σχέση με την προχωρημένη σκηνή της τζαζ και της σύγχρονης μουσικής και συνεργάζεται ιδιάιτερα με τον Bill Frisell αλλά και με μουσικούς όπως οι Brian Eno, Laurie Anderson, Brad Mehldau, Arto Lindsay, Marc Ribot, David Byrne, Ryuichi Sakamoto κ.ά. Η μουσική του όμως είναι πάντα απρόβλεπτη και σε μια γοητευτική κατεύθυνση...

Vinicius Cantuaria, Κιθάρα - Φωνή
Takuya Nakamura, Πιάνο - Τρομπέτα
Paul Socolow, Μπάσο
Adriano Santos, Ντραμς

Τοποθεσία: Half Note Jazz Club

210 9213310
www.halfnote.gr
ΩΡΑ: 22:30

CLASSICAL RADIO