Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022  23:46 CET  |  0:46 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013
ΩΔΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
Διεθνές Σεμινάριο Βιολιού και Workshop Μουσικής Δωματίου

Απευθυνόμενο σε ένα ευρύ φάσμα συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων επαγγελματίες μουσικοί, φοιτητές, μαθητές και μουσικόφιλοι, το Σεμινάριο περιλαμβάνει από τη μία πλευρά Ενεργούς Συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι σπουδαστές Ωδείων, Ακαδημιών και Πανεπιστημίων υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό και από την άλλη ακροατήριο, επαγγελματίες μουσικούς, φοιτητές, μαθητές, φιλόμουσους και θαυμαστές του ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΒΑΚΟΥ από την Αθήνα, την υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και από το εξωτερικό.


Λεωνίδας Καβάκος, Βιολί


Τοποθεσία: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός


Είσοδος: € 15(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 20

210 3821396

www.mousikoiorizontes.gr

ΩΡΑ: 11:00

ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη


Πρόκειται για συναυλία μουσικής δωματίου τελειόφοιτων μαθητών του Εθνικού Ωδείου Πολυγώνου-Γκύζη. Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο συναυλιών Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη, τον νέο θεσμό, όπου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τα Ωδεία, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί μικρές συναυλίες τελειόφοιτων Ωδείων.


Lavignac, A. & Cior, A. Reveil musette: valse 

Hamel, G. Perles De Cristal (Polka)  

Schubert, F.P Impromptu op. 90-2 

Τσιλίδης, Κ. 2 Δημοτικούς χορούς Ν.3-6 

Kreisler, F. Prelude allegro 

Bach, J.S. Double Partita 1 

Ginastera, A.E. Danzas Argentinas 


Άννα Τσιλίδη, Πιάνο

Γιώργος Τσιλίδης, Βιολί

Άννα Τσιλίδη, Πιάνο

Μιχάλης Τσιλίδης, Πιάνο

Σπύρος Κανταρέλης, Ακορντεόν


Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Είσοδος: Ελεύθερη

210 7282771

www.mmb.org.gr

ΩΡΑ: 15:00

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Ο Μαγικός Αυλός

Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, O Μαγικός αυλός του Μότσαρτ επιστρέφει τον Μάρτιο στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη - Μίλτου Λογιάδη και σκηνοθεσία Αρνώ Μπερνάρ. Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Μότσαρτ, το οποίο λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. Προσφέρει χαρά στα παιδιά, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στους μεγάλους να απολαύσουν την εξαιρετική μουσική και ένα συμβολικό κείμενο με προεκτάσεις.


Ηλίας Βουδούρης – Μίλτος Λογιάδης, Μουσική διεύθυνση

Ορχήστρα Εθνική Λυρική Σκηνή

Χορωδία Εθνική Λυρική Σκηνή

Μονωδούς Εθνική Λυρική Σκηνή


Τοποθεσία: Θέατρο Ολύμπια


Είσοδος: € 15(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 20 - € 30 - € 40 - € 50 - € 60 - € 70 - € 80

210 3711392

www.nationalopera.gr

ΩΡΑ: 20:00

ΑΚΗΣ ΔΑΒΗΣ
1000 + 1 Πόλεις

Γι' αυτές, τις "1000 + 1 πόλεις", "κι άλλες τόσες", έχει τραγουδήσει η Νένα Βενετσάνου σε περιοδεία σε πόλεις του Βελγίου και της Γαλλίας το 2012.στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2011 , στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας στα Χανιά της Κρήτης το 2008 και σήμερα στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ. Η σημαντική αυτή "πρέσβης" του ελληνικού τραγουδιού σ’ ολόκληρο τον κόσμο και ανήσυχη δημιουργός στήνει στη σκηνή, το δικό της μουσικό τοπίο για να υμνήσει την Πόλη , τον Πολίτη, τον Πολιτισμό κάτω απο την δικιά μας Αθηναϊκή Ακρόπολη.


Τραγούδια των Χατζιδάκι ,Θεοδωράκη πάνω σε στοίχους σπουδαίων μας ποιητών: Γκάτσου ,Αναγνωστάκη κ.ά Καθώς και προσωπικές της συνθέσεις σε ποίηση: Καβάφη,Ευριπίδη,Κομνηνού,Χρυσουλάκη που την έχουν καθιερώσει ως την ωραιότερη σύγχρονη ελληνική φωνή, και που συμπληρώνονται με κείμενα αρχαίων και σύγχρονων ποιητών τα οποία παρεμβάλλονται ανάμεσα στα τραγούδια προσδίδοντας μιά νέα διάσταση.


Σταύρος Αγιαννιώτης, Κλασική κιθάρα

Βιβή Γκέκα, Μαντολίνο

Χάρης Μέρμηγκας, Κοντραμπάσσο

Σόλης Μπαρκής, Κρουστά


Τοποθεσία: Θέατρο Αλκμήνη


Είσοδος: € 10

210 3428650

ΩΡΑ: 21:30

CLASSICAL RADIO