08:00 - 10:00 CET
09:00 - 11:00 GRT
Track
by
WAKE UP NOW

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020  9:48 CET  |  10:48 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Κύκλος Ελληνικής Μουσικής
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητρόπουλο για τα 50 χρόνια από τον θάνατό του

Διεθνής Διαγωνισμός "Δημήτρης Μητρόπουλος" για Διεύθυνση Ορχήστρας

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Δημήτρης Μητρόπουλος θεσπίστηκε μετά από πρόταση της Ορχήστρας των Χρωμάτων από το Υπουργείου Πολιτισμού το 1996 με την ευκαιρία των εκατό χρόνων από τη γέννηση του έλληνα συνθέτη και μαέστρου, Δημήτρη Μητρόπουλου.
Ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του μεγάλου αυτού συνθέτη και μαέστρου και, ακολουθώντας το δικό του παράδειγμα, στηρίζει και προωθεί τους νέους μουσικούς. Σκοπός του θεσμού είναι να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα όσο και την ικανότητα ερμηνείας, το σεβασμό στην παράδοση όσο και την προώθηση των νέων ιδεών, την αφοσίωση στην τέχνη με αυτή την ανιδιοτέλεια και την ανθρωπιά που χαρακτήριζαν την προσωπικότητα του Δημήτρη Μητρόπουλου.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την τελική φάση του διαγωνισμού στη διάρκεια της οποίας οι τρεις φιναλίστ, επιλεγμένοι μεταξύ 217 υποψηφίων, θα διευθύνουν την Ορχήστρα των Χρωμάτων σε αποσπάσματα έργων από το κλασικό και ρομαντικό ρεπερτόριο(Μπετόβεν, Μπραμς, Ντεμπυσύ, Μητρόπουλος, Τσαϊκόφσκι κ.α.). Θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής την οποία αποτελούν οι: Θεόδωρος Αντωνίου, Νίκος Αθηναίος, Ρούντολφ Μπούχμαν, Μίλτος Λογιάδης, Τσέζαρε Ματσόνις και Νίκος Τσούχλος, είναι ο αρχιμουσικός Κλάους Πέτερ Φλορ.

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος: € 5(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 9 - € 15 - € 22 - € 30
210 7282717
www.megaron.gr
ΩΡΑ: 20:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Balkan Baroque Band
Η "Balkan Baroque Band" (BBB) συνδέει και αναζωπυρώνει αυτό που από πάντα αντιπροσώπευε τη μουσική Ευρώπη: ένα πλούσιο και ζωντανό χωνευτήρι συνθετών και καλλιτεχνών-ταξιδιωτών, με ευρεία, χωρίς σύνορα μουσική κουλτούρα. Μια Ορχήστρα
που συγκεντρώνει τους καλύτερους μπαρόκ μουσικούς των Βαλκανίων: Ρουμάνους, Κροάτες, Έλληνες, Σέρβους, Βούλγαρους… Ένα πρωτότυπο ορχηστρικό σύνολο που βρήκε έναν αυθεντικό και αληθινό ήχο, μια ιδιαίτερη και ιδιάζουσα ερμηνεία βασισμένη στην προφορική μεταβίβαση και όχι στη γραπτή θεωρία.

Στα Βαλκάνια, πολλοί ταλαντούχοι αλλά απομονωμένοι μουσικοί εργάζονται με πάθος για την ανάπτυξη της μπαρόκ μουσικής στη χώρα τους. Μουσικολόγοι επαναφέρουν παλιά μουσικά κομμάτια που είχε σκεπάσει το σιδηρούν παραπέτασμα. Η BBB, με την υποστήριξη και την πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κατάφερε να συγκεντρώσει αυτούς τους μουσικούς, με σκοπό να δημιουργηθεί μια Ορχήστρα κύρους. Παράλληλα με το "Μεγάλο
Ρεπερτόριο", κάθε συναυλία της BBB εντάσσει ένα ή δύο ανέκδοτα έργα των βιβλιοθηκών της Ανατολικής Ευρώπης, κάνοντας έτσι το κοινό νʼ ανακαλύψει ένα άγνωστο μέχρι τώρα ρεπερτόριο κι όμως τεράστιο.

Είναι η πρώτη εμφάνιση της Ορχήστρας από την ίδρυσή της.


Ένας Σάξονας στην Αγγλία
G. F. Handel Κοντσέρτο Γκρόσο Έργο 3, Αρ. 1

Ένας Ιταλός στη Γαλλία
J. B. Lully Σουίτα από την Όπερα Armide

Ένας Γερμανός συνθέτει Κοντσέρτα
J. S. Bach 5ο Βραδεμβούργιο Κοντσέρτο

Ένας Αυστριακός στη Γερμανία
J. M. Haydn Συμφωνία της Oradea

Κροατική Μουσική στην Αυστρία
A. Ivanschitz Συμφωνία σε Σολ

Γαλλικοί χοροί στην Ιταλία
A. Corelli Ciaccona Έργο 2, Αρ. 12

Balkan Baroque Band
Μουσική Διεύθυνση: Jean-Christophe Frisch


Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης / "45α Δημήτρια" - Δήμος Θεσσαλονίκης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού
Σε συνεργασία με τo Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής

Είσοδος:  10
Πληροφορίες: 2310 895 938-9
www.tch.gr
ΩΡΑ: 21:00

HALF NOTE JAZZ CLUB
Davic Perez Y Grupo
Flamenco Passion!

Με μια συνεχή και διαρκώς εξελισσόμενη καλλιτεχνική πορεία, ο David Perez, αποτελεί την καλύτερη και πλέον ελπιδοφόρα ενσάρκωση του χορευτή του φλαμένκο. Εκκινώντας αυτή την πορεία από την καρδιά του ανδαλουσιάνικου φλαμένκο, την περιοχή της Σεβίλης, ο David Perez Almagro έφθασε να θεωρείται σήμερα ένας ολοκληρωμένος και χειμαρρώδης χορευτής !

Τοποθεσία: Αθήνα, Half Note Jazz Club

Πληροφορίες: 210 9213310
www.ticketnet.gr
ΩΡΑ: 22:30

CLASSICAL RADIO