Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020  22:54 CET  |  23:54 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011
ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ Β. & Μ. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
Νέος Κύκλος Διαλέξεων Ψυχολογίας
Στον Αʼ κύκλο της νέας σειράς διαλέξεων με θέματα ψυχολογίας, η Μαριέττα Πεπελάση, συμβουλευτική ψυχολόγος, αναφέρεται στην προδοσία, μία δραματική εμπειρία της ανθρώπινης πορείας. Την συναντάμε στον κοινωνικό, εργασιακό χώρο, αλλά και στη διαδρομή των οικογενειακών σχέσεων, στη συντροφική σχέση, στη φιλία και στην εξέλιξη της προσωπικότητάς μας. Αν η κρίση της προδοσίας αντιμετωπισθεί με επίγνωση, μέσα από την κατανόησή της, μπορεί να μας οδηγήσει στη γενναιοδωρία της αγάπης.

Άννα Δρούζα, Συντονισμός

Τοποθεσία: Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη

Είσοδος: € 10 - € 20 - € 30 - € 60
210 3611206
www.thf.gr
ΩΡΑ: 18:00

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Δαρβίνος και Δαρβινισμός
Megaron Plus

Κύκλος: Σημείον Αντιλεγόμενον
Διαχρονικοί και Σύγχρονοι Προβληματισμοί

Έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο σε διαχρονικά μείζονα ζητήματα, το Megaron Plus καλεί το κοινό του να παρακολουθήσει τη διάλεξη «Δαρβίνος και Δαρβινισμός», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κύκλου Σημείον αντιλεγόμενον: Διαχρονικοί και σύγχρονοι προβληματισμοί. Η ιδιαίτερη αυτή συνάντηση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρωταγωνιστές θα είναι ο Δρ. Αργύρης Ευστρατιάδης, Επιστημονικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Ομότιμος Καθηγητής (Έδρα Higgins) της Γενετικής και Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Η Εξέλιξη ως Γεγονός: από τον Αναξίμανδρο μέχρι τον Δαρβίνο και πίσω στον Εμπεδοκλή», και η Εμμανουέλα Κάντζια, φιλόλογος και συγκριτολόγος, η οποία θα δώσει διάλεξη με τίτλο: «Επιστήμη και ταξιδιωτική γραφή: Το ταξίδι με το Μπιγκλ». Η ευθύνη του σχεδιασμού και η παρουσίαση της εκδήλωσης ανήκουν στον καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλη Ζ. Κοπιδάκη. Ο κύκλος των διαλέξεων αυτών πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ).

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
210 7282333
www.megaron.gr
ΩΡΑ: 19:00

CLASSICAL RADIO