16:00 - 20:00 CET
17:00 - 21:00 GRT
Track
by
BIG SCREEN

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021  18:39 CET  |  19:39 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Εγκαίνια Έκθεσης Culture Matters
Συναυλία με το Trio Tritonous

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρέσβης της Αυστρίας Dr Μichael Linhart. Εκ μέρους της UNESCO μήνυμα θα απευθύνει η κ. Καίτη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO,

Ακολουθεί συναυλία με το Trio Tritonous, σε έργα των: Θ. Φοινίδη, Γ. Μαλλούχου, Th. Amann, P. Jakober, Μ. Ανδρουλιδάκη.

Η έκθεση CULTURE MATTERS είναι μια πρωτοβουλία της Αυστριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα, ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) επιχειρεί να ενθαρρύνει την προστασία και διατήρηση της πολιτισμικής και φυσικής κληρονομιάς, παγκοσμίως, κληρονομιά που θεωρείται εξαιρετικής σημασίας για την ανθρωπότητα. Τα μνημεία πολιτισμική κληρονομιάς που παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση ανήκουν στους λαούς της περιοχής, της Ευρώπης, του κόσμου, ανεξαρτήτως της συγκεκριμένης επικράτειας στην οποία και βρίσκονται. Στην Έκθεση CULTURE MATTERS παρουσιάζονται εικόνες ενός ταξιδιού σε 18 μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής και φυσικής κληρονομιάς από 18 περιοχές διαφορετικών χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι οποίες διαμορφώνουν μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς και θεωρούνται οικουμενικής αξίας από την Παγκόσμια Επιτροπή Κληρονομιάς.

Kathrin Lenzenweger, Βιολί
Μαρία Μυλαράκη, Πιάνο,
Philipp Comploi, Τσέλλο

Τοποθεσία: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Είσοδος: Ελεύθερη
210 3418550
www.mcf.gr
ΩΡΑ: 19:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
18η Συναυλία
Έργα Franz Liszt
Αφιέρωμα στα 200 Χρόνια απο τη Γέννηση του Συνθέτη

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Βύρωνα Φιδετζή θα παρουσιάσει έργα του Franz Liszt σε μία συναυλία αφιερωμένη στα διακόσια χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη.

F. LISZT
«Άμλετ», συμφωνικό ποίημα (αʼ εκτέλεση με την ΚΟΑ)
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.2 σε Λα μείζονα
«Χορός των νεκρών» για πιάνο και ορχήστρα
«Ορφέας», συμφωνικό ποίημα
«Tasso, Θρήνος και Θρίαμβος», συμφωνικό ποίημα

Δημήτρης Σγούρος, Πιάνο
Βύρων Φιδετζής, Διεύθυνση ορχήστρας

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος: € 3(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 8 - € 13 - € 18 - € 23
210 7282717
www.megaron.gr

www.koa.gr
ΩΡΑ: 20:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Κ.Ο.Θ.@mellon.gr Βήμα στους Νέους Σολίστ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών με τίτλο Κ.Ο.Θ.@mellon.gr, υποδέχεται το πιανιστικό ντουέτο των Καλλιόπης Εμμανουήλ και Δημήτρη Σταματελάτου. Στο πόντιουμ θα ανεβεί, σε μία νέα συνεργασία του με την Κ.Ο.Θ., ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, αρχιμουσικός Βασίλης Χριστόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος συναυλιών Κ.Ο.Θ.@mellon.gr εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2010, με στόχο να δώσει βήμα σε νέους βραβευμένους Έλληνες και διαμένοντες στην Ελλάδα καλλιτέχνες. Στις συναυλίες του κύκλου συμπράττουν με την Ορχήστρα αξιόλογοι νέοι σολίστες, οι οποίοι διακρίθηκαν ανάμεσα στους δεκάδες υποψηφίους που συμμετείχαν στις καλοκαιρινές ακροάσεις της Κ.Ο.Θ..

Bedřich Smetana (1824 – 1884): Ο Μολδάβας, από τον κύκλο συμφωνικών ποιημάτων Η Πατρίδα μου
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Κοντσέρτο για δύο πιάνα και ορχήστρα αρ. 10 σε μι ύφεση μείζονα, KV 365
Antonín Dvořák (1841 – 1904): Συμφωνία αρ. 7 σε ρε ελάσσονα, έργο 70

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Είσοδος: € 15 - € 20 - € 25
Διατίθενται μειωμένα εισιτήρια
2310 895938-9
www.tch.gr

2310 236990
www.tsso.gr
ΩΡΑ: 21:00

HALF NOTE JAZZ CLUB
Lucky Peterson
Blues Giant - Legendary Performer

Ήταν παιδί-θαύμα στη μπλούζ σκηνή και συνέχισε, στη δεκαετία του ʼ90, να είναι από τις σπουδαιότερες προσωπικότητές της. Τον Lucky Peterson τον ανακάλυψε, μόλις στα τρία του χρόνια(!), ο θρυλικός Willie Dixon και, δυο χρόνια αργότερα, είχε κάνει τον πρώτο του δίσκο και εμφανιζόταν στο «Tonight Show» της αμερικάνικης τηλεόρασης – όντας ο μόνος μπλούζμαν με κοντά παντελόνια! Εξαιρετικός οργανίστας, κιθαρίστας, τραγουδιστής κ.ο.κ. ο Lucky Peterson έμαθε μουσική πλάϊ σε τζάζμεν όπως ο Bill Doggett και ο Jimmy Smith, έπαιξε με τους Little Milton, Bobby “Blue” Bland, Etta James, Mahalia Jackson και Kenny Neal ηχογραφώντας δίσκους με εταιρίες όπως οι Alligator, Verve, Blue Thumb και Birdology /Dreyfus. Συγκαταλέγεται εύκολα ανάμεσα στους θρύλους του μπλουζ. Δυστυχώς, μετά το αριστουργηματικό «Black Midnight Sun» του 2003, ο Lucky Peterson είχε προσωπικά προβλήματα με ναρκωτικά, που τον κράτησαν για τα επόμενα χρόνια μακριά από τη επιτυχία που του άξιζε. Αυτό μέχρι πρόσφατα, που ο Lucky Peterson επέστρεψε με το «You Can Always Turn Around» και μουσικές που τον τοποθετούν στην πρώτη γραμμή της δημιουργικότητας ενώ, παράλληλα, αντικατοπτρίζουν τον προσωπικό του αγώνα – και τη νίκη του!

Lucky Peterson, Φωνή - Κιθάρα - Πιάνο
Tam Peterson, Φωνητικά
Mike Nunno, Μπάσο
Mike Nappi, Ντραμς

Τοποθεσία: Half Note Jazz Club

210 9213310
www.halfnote.gr
ΩΡΑ: 22:30

CLASSICAL RADIO