02:00 - 06:00 CET
03:00 - 07:00 GRT
Track
by
CLASSICAL DREAMS

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020  3:21 CET  |  4:21 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Νέοι Κλασικοί
Μια δυνατή ομάδα νέων βραβευμένων και διακεκριμένων σολίστ πλαισιώνει τον Κύκλο μουσικής δωματίου, με τίτλο "Νέοι Κλασικοί", που διοργανώνεται από φἐτος στην αίθουσα Παρνασσός, από την εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών specs'n'arts, με την υποστήριξη του Φ. Σ. Παρνασσός και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του πιανίστα Απόστολου Παληού, βραβευμένου και του ιδίου από την Ακαδημία Αθηνών, αλλά και σε διεθνούς κύρους διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έργα W.A.Mozart, Elgar, Glazunov, Bozza

Σύνολο Εγχόρδων της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων – ΑΣΟΝ
Michael Guttman, Βιολί
Clément Himbert, Σαξόφωνο
Michael Guttman, Διεύθυνση Ορχήστρας

Τοποθεσία: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Οργάνωση: specs'n'arts

Είσοδος: Ελεύθερη
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
210 7234567
www.ticketservices.gr

210 2029737
www.specsnarts.gr
ΩΡΑ: 20:30

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Gianluigi Trovesi & Gianni Coscia
«Έχει θέση το χιούμορ στη μουσική;» Πέρασαν τρεις δεκαετίες από το ρητορικό προβληματισμό του Frank Zappa… Ελάχιστοι απάντησαν τόσο πειστικά όσο ο ακκορντεονίστας Τζιάννι Κόσια και ο κλαρινετίστας και σαξοφωνίστας Τζιανλουίτζι Τροβέζι. Οι ρίζες τους είναι παντού και πουθενά. Η ιταλική παράδοση, οι μελωδίες του κινηματογραφικού Il Postino, η κληρονομιά του Modern Jazz Quartet, η μουσική από έναν παλιό τηλεοπτικό Πινόκιο και άλλα, αγνώστων προελεύσεων θεματολόγια, συναρμολογήθηκαν στο In Cerca di Cibo (Σε αναζήτηση τροφής), κυκλοφορία που συζητήθηκε πολύ για την πρωτοτυπία της. Εξίσου ευφυής ήταν και η ανάγνωσή τους στο Mahagonny (Round about Weill, ECM Records), όπου άλλος ένας ρητορικός προβληματισμός ψάχνει επίσης την απάντησή του, εκείνος περί των «δύο Κουρτ Βάιλ». Ήταν διαφορετικός ο λόγιος Γερμανός μουσουργός από τον δημοφιλή τραγουδοποιό του Μπρόντγουεη; Φυσικά, όχι! Στο πρόσωπό του οι δύο Ιταλοί αντικρίζουν έναν κοινωνικό/μουσικό/φιλοσοφικό συγγενή. Και αυτοί περιφρονούν τον επίπλαστο αυτοπροσδιορισμό μιας «υψηλής τέχνης», η οποία μισαλλόδοξα υπονοεί τη «χαμηλή» για οτιδήποτε διαφοροποιείται από την αισθητική της. Οι δύο Ιταλοί μουσικοί μπορούν να κάνουν χιούμορ, ακριβώς επειδή παίρνουν πολύ σοβαρά τη δουλειά και το ρόλο τους. Αυτοσαρκάζονται αυτοσχεδιάζοντας, στρέφονται στο ακροατήριο, παροτρύνουν: «Χειροκροτήστε μας για να τελειώσουμε. Αυτή η σύνθεση δεν έχει τέλος!» Ο Τροβέζι είναι από τα ιερά τέρατα της ευρωπαϊκής σκηνής και κορυφαίος μαιτρ ξύλινων πνευστών με αναλόγως κορυφαίες συνεργασίες. Καμπή –στη ζωή και στη μουσική του– στάθηκε ένα νεανικό του βίωμα, όταν είδε και άκουσε από κοντά τον Charles Mingus και τον Eric Dolphy. Το προσωπικό του οκτέτο είναι η ίδια η ιστορία της ιταλικής τζαζ. Ο Κόσια υπήρξε για χρόνια ενεργός δικηγόρος προτού αφιερωθεί στο ακκορντεόν. Εκφράζεται διερευνώντας «απόκεντρες αξίες» λαϊκών και εντέχνων παραδόσεων, αλλά με τζαζ λεξιλόγιο. Ως ντουέτο, έχουν αποσπάσει βραβεύσεις, θετικά σχόλια, τιμές και κριτικά εγκώμια. Μέγιστη, ίσως, διάκριση αποτελεί το σχόλιο του Umberto Eco: «Μουσική συνειδητά προκλητική. Πάντα μετακινούνται σʼ ένα σημείο όπου ο ακροατής ποτέ δεν περιμένει να τους βρει… Η συνεύρεση προφανώς ασυμβίβαστων παραδόσεων είναι επίκληση σε πνεύματα μουσικών οικογενειών που δεν υπήρξαν ποτέ.»

Gianluigi Trovesi, Κλαρινέτα
Gianni Coscia, Ακκορντεόν

Τοποθεσία: Κεντρική Σκηνή

Είσοδος: € 10 - 15(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 18 - € 25 - € 32
Λ. Συγγρού 107 - 109, Αθήνα
210 9005800
www.sgt.gr
ΩΡΑ: 20:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
National Theatre Live: The Kitchen
Λονδίνο 1950. Στην κουζίνα ενός τεράστιου εστιατορίου του West End, οι παραγγελίες στοιβάζονται: μια μεταπολεμική γιορτή από σού-
πες, ψάρια, ομελέτες και φρουτοσαλάτες.

Άνθρωποι που συμβιώνουν λόγω της δουλειάς τους, σεφ, σερβιτόροι και πορτιέρηδες, απʼ όλη την Ευρώπη – Άγγλοι, Ιρλανδοί, Γερμανοί, Εβραίοι – συνομιλούν και φλερτάρουν καθώς
προσπαθούν να επιβιώσουν. Ο Peter, ένας κεφάτος νέος μάγειρας συνθλίβεται από την ένταση. Ανάμεσα στην προετοιμασία των πιάτων, καταφέρνει να διατηρεί δεσμό με την παντρεμένη σερβιτόρα Monique κάνοντας όνειρα όλη την ώρα για μια καλύτερη ζωή. Αλλά μέσα στην οχλοβοή της κουζίνας όλοι βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης.

Bijan Sheibani, Σκηνοθεσία

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος: € 7(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 14
210 7282333
www.megaron.gr
ΩΡΑ: 21:00

CLASSICAL RADIO