06:00 - 08:00 CET
07:00 - 09:00 GRT
Track
by
SWEET MORNING

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020  7:30 CET  |  8:30 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Γ΄ Διεθνές Συνέδριο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη
Ο Παπαδιαμάντης Μεταφράζων και Μεταφραζόμενος

Megaron Plus

Συνεχίζοντας και φέτος τη διοργάνωση σημαντικών και πρωτότυπων εκδηλώσεων, το Megaron Plus καλεί το κοινό του να παρακολουθήσει ένα Συνέδριο για μία από τις πιο λαμπρές λογοτεχνικές προσωπικότητες της πατρίδας μας, που έζησε το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα: τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Η διεθνής αυτή διήμερη συνάντηση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για το Γ΄ Διεθνές Συνέδριο για τον συγγραφέα Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με τίτλο «Ο Παπαδιαμάντης μεταφράζων και μεταφραζόμενος», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι φιλόλογοι, πανεπιστημιακοί καθηγητές και λογοτέχνες. Μέλη της Τιμητικής Επιτροπής είναι οι: Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο ακαδημαϊκός Θανάσης Βαλτινός, ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Γεώργιος Παπαδιαμάντης, απόγονος του αδελφού του Παπαδιαμάντη, ο Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος, φιλόλογος και κριτικός, εκδότης των Απάντων του Παπαδιαμάντη. Την Επιστημονική Επιτροπή συγκροτούν οι: Νάσος Βαγενάς, καθηγητής Θεωρίας και Κριτικής της Λογοτεχνίας ΕΚΠΑ, Φώτης Δημητρακόπουλος, καθηγητής της Βυζαντινής, Μεταβυζαντινής φιλολογίας και Παλαιογραφίας ΕΚΠΑ, Σταύρος Ζουμπουλάκης, φιλόλογος, Διευθυντής περιοδικού Νέα Εστία, Άρης Μπερλής, δοκιμιογράφος, κριτικός και μεταφραστής, Ιωάννα Ναούμ, λέκτορας Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας ΑΠΘ, Λαμπρινή Τριανταφυλλοπούλου, φιλόλογος και Γεωργία Φαρίνου-Μαλαματάρη, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ.

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος ελεύθερη (δελτία προτεραιότητας)
210 7282333
www.megaron.gr
ΩΡΑ: 09:00

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Έργα Αράβων και Ισραηλιτών Συνθετών

Πρόγραμμα: Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών – 2011 Μέση Ανατολή

Το αίτημα για ένα δημιουργικό μουσικό διάλογο Ανατολής και Δύσης, παράδοσης και νεωτερικότητας, είναι παλαιό όσο και επίκαιρο. Εξαίρετοι συνθέτες εργάστηκαν με ζήλο στο πεδίο αυτό δίνοντάς μας πολύ ενδιαφέροντα δείγματα, ανάμεσα στους οποίους οι Ν. Σκαλκώτας, Μ. Καλομοίρης, B. Bartók, S. Darwish, L. Janáček, H. Villa Lobos κ. α. Τα δύο εξαιρετικά Κοντσέρτα της συναυλίας μας πάνε ένα βήμα πιο πέρα. Δεν πρόκειται πια απλά για επεξεργασία παραδοσιακών μουσικών θεμάτων για συμφωνική ορχήστρα, αλλά για πλήρη έργα που δημιουργήθηκαν εξʼ αρχής για σύμπραξη με παραδοσιακά μουσικά όργανα.
Στο πρώτο μέρος η Κ.Ο.Θ. συμπράττει με τον κορυφαίο Έλληνα ουτίστα Κυριάκο Καλαϊτζίδηστο Κοντσέρτο «AlAndalus» του διεθνούς φήμης Λιβανέζου συνθέτη Marcel Khalife. Στο δεύτερο, η «Τυνησιακή Σουίτα» του Kamil Ferjani αντικατοπτρίζει τις επιρροές του γαλλικού ρομαντισμού στη μουσική του Μαγκρέμπ.

Marcel Khalife «Al Andalus», Κοντσέρτο για ούτι και ορχήστρα
Kamel Ferjani «Suite Tunisienne», Κοντσέρτο για αραβικό μουσικό σύνολο και ορχήστρα

Κυριάκος Καλαϊτζίδης, Ούτι
Kamel Ferjani, Ούτι
Klibi Anis, Βιολί
Chahrazed Helal, Τραγούδι
Rihab Sghaier, Τραγούδι
Slim Jaziri, Κανονάκι
Mohamed Abdelkader Ibn Haj Kacem, Κρουστά
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Deborah Waldman Διεύθυνση Ορχήστρας

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Είσοδος: € 10(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 20 - € 30 - € 40
2310 895938-9
www.tch.gr
ΩΡΑ: 21:00

CLASSICAL RADIO