02:00 - 06:00 CET
03:00 - 07:00 GRT
Track
by
CLASSICAL DREAMS

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021  5:47 CET  |  6:47 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Ένας Πολύχρωμος Μουσικός Καμβάς
Liederabend

Με ρομαντικά τραγούδια βασισμένα σε γερμανική ποίηση ή αλλιώς Lied όπως έχουν καθιερωθεί να λέγονται από τον 19ο αιώνα, υποδέχεται τη νέα χρονιά το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Η υψίφωνος Κασσάνδρα Δημοπούλου, ο βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης και ο Νίκος Αθηναίος στο πιάνο παρουσιάζουν ένα “Liederabend” που περιλαμβάνει έργα των Robert Schumann και Franz Schubert, δύο συνθετών που σφράγισαν με το έργο τους το χώρο του Lied.

Στο πρώτο μέρος, ο βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης ερμηνεύει πέντε τραγούδια του Robert Schumann βασισμένα σε ποιήματα του Hans Christian Andersen και του Adelbert von Chamisso από τον κύκλο τραγουδιών 5 Lieder, op. 40 και στη συνέχεια έξι τραγούδια του Franz Schubert. Ανάμεσά τους, ένας ύμνος στη μουσική (“An die Musik“),σε ποίηση του στενού φίλου του συνθέτη Franz von Schober, ένας διάλογος ανάμεσα σε μια νεαρή κοπέλα που τρομαγμένη βλέπει το θάνατο να πλησιάζει ενώ εκείνος την καθησυχάζει (“Der Tod und das Mädchen“), σε στίχους του Γερμανού ποιητή Matthias Claudius ο οποίος είναι γνωστός και με το προσωνύμιο “Asmus”και η διάσημη "Πέστροφα" (Die Forelle), στην οποία περιγράφεται με ζωντάνια η σκηνή του ψαρέματος μιας πέστροφας, βασισμένο στις τρεις από τις τέσσερις στροφές ενός ποιήματος του Christian Friedrich Daniel Schubart. Στο δεύτερο μέρος, η υψίφωνος Κασσάνδρα Δημοπούλου ερμηνεύει ολόκληρο τον κύκλο τραγουδιών “Liederkreis” op. 39, δώδεκα τραγούδια σε ποίηση Joseph von Eichendorff, γνωστό και ως “Eichendorff Liederkreis” για να διαχωρίζεται από το ομώνυμο “Liederkreis” op. 24.Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών του 19ου αιώνα σύμφωνα με τους ειδικούς, τον οποίο ο Schumann ξεκίνησε να συνθέτει τον Μάιο του 1840, έτος κατά το οποίο έγραψε τόσα Lieder ώστε να χαρακτηρίζεται και ως Liedesjahr (έτος Lied).

Κασσάνδρα Δημοπούλου, Υψίφωνος
Κύρος Πατσαλίδης, Βαρύτονος
Νίκος Αθηναίος, Πιάνο

Τοποθεσία: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
specs 'n' arts

Είσοδος: € 10 - € 15
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
210 7234567
www.ticketservices.gr

www.lsparnas.gr
ΩΡΑ: 20:30

HALF NOTE JAZZ CLUB
James Taylor Quartet
Organic - Satanic Grooves

Από τα μέσα των eighties μέχρι τις μέρες μας, το James Taylor Quartet (ή JTQ) ορίζει με ακρίβεια την έννοια της acid jazz – ενός φαινομένου που περικλείει όλη την ουσία και τη δυναμική του φανκ και της σόουλ. Το όχημα του James Taylor ήταν και είναι το όργανο Hammond B-3 και ένα γκρουπ που ξέρει πως να γκρουβάρει πάνω στην σόουλ τζαζ και τα hits των παλιών σάουντρακ. Το JTQ ξεκίνησε με το “Mission: Impossible” και, στη συνέχεια, άρχισε να φτιάχνει όλα εκείνα τα dance κομψοτεχνήματα που το έφεραν στην πρώτη γραμμή των βρετανικών κλαμπ. Από τότε και κυριαρχώντας στην dance σκηνή, ο James Taylor βελτιώνει συνεχώς την ικανότητά του να βρίσκει καινούριους έντονους ρυθμούς και να προσθέτει όλο και πιο αισθησιακά φωνητικά στην (πάντα) acid jazz και acid soul του. Κάθε φορά, ο James Taylor μπαίνει ακόμα πιο βαθιά στον πυρήνα του φανκ – και κάθε live του JTQ είναι έκρηξη ρυθμού και αδρεναλίνης. Το JTQ έρχεται ξανά με την εκρηκτική / λειτουργική του σύνθεση για να κάνει τις βραδιές μας funky as ever και να μας ανεβάσει την διάθεση...

James Taylor, Όργανο Hammond
Chris Montague, Κιθάρα
Adam Betts, Ντραμς
Andrew Mckinney, Μπάσο
Yvonne Yanney, Τραγούδι

Τοποθεσία: Half Note Jazz Club

210 9213310
www.halfnote.gr
ΩΡΑ: 22:30

CLASSICAL RADIO