Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020  22:48 CET  |  23:48 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Γ΄ Διεθνές Συνέδριο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη
Ο Παπαδιαμάντης Μεταφράζων και Μεταφραζόμενος

Megaron Plus

Συνεχίζοντας και φέτος τη διοργάνωση σημαντικών και πρωτότυπων εκδηλώσεων, το Megaron Plus καλεί το κοινό του να παρακολουθήσει ένα Συνέδριο για μία από τις πιο λαμπρές λογοτεχνικές προσωπικότητες της πατρίδας μας, που έζησε το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα: τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Η διεθνής αυτή διήμερη συνάντηση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για το Γ΄ Διεθνές Συνέδριο για τον συγγραφέα Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με τίτλο «Ο Παπαδιαμάντης μεταφράζων και μεταφραζόμενος», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι φιλόλογοι, πανεπιστημιακοί καθηγητές και λογοτέχνες. Μέλη της Τιμητικής Επιτροπής είναι οι: Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο ακαδημαϊκός Θανάσης Βαλτινός, ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Γεώργιος Παπαδιαμάντης, απόγονος του αδελφού του Παπαδιαμάντη, ο Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος, φιλόλογος και κριτικός, εκδότης των Απάντων του Παπαδιαμάντη. Την Επιστημονική Επιτροπή συγκροτούν οι: Νάσος Βαγενάς, καθηγητής Θεωρίας και Κριτικής της Λογοτεχνίας ΕΚΠΑ, Φώτης Δημητρακόπουλος, καθηγητής της Βυζαντινής, Μεταβυζαντινής φιλολογίας και Παλαιογραφίας ΕΚΠΑ, Σταύρος Ζουμπουλάκης, φιλόλογος, Διευθυντής περιοδικού Νέα Εστία, Άρης Μπερλής, δοκιμιογράφος, κριτικός και μεταφραστής, Ιωάννα Ναούμ, λέκτορας Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας ΑΠΘ, Λαμπρινή Τριανταφυλλοπούλου, φιλόλογος και Γεωργία Φαρίνου-Μαλαματάρη, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ.

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος ελεύθερη (δελτία προτεραιότητας)
210 7282333
www.megaron.gr
ΩΡΑ: 09:00

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ
Ακροάσεις για συμμετοχή στη Χορωδία Εθνικού Ωδείου
Προσκαλούνται σε ακρόαση σπουδαστές Μονωδίας και καλλίφωνα άτομα με επαρκείς μουσικές γνώσεις, προκειμένου να στελεχώσουν τη Χορωδία του Εθνικού Ωδείου και να λάβουν μέρος στις σχεδιαζόμενες συναυλίες της. Οι ακροάσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο όλο τον Οκτώβριο 2011, ώρα 13.50, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου.

Τοποθεσία: Εθνικό Ωδείο

Είσοδος: Ελεύθερη
Μάγερ 18, Πλατεία Βάθης
210 5233175
ΩΡΑ: 13:50

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
100 Χρόνια από τη Γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη
Ο Στέφανος Κορκολής, πιανίστας με κλασική παιδεία αλλά και συνθέτης και ερμηνευτής σύγχρονων μουσικών ρευμάτων, αντλεί έμπνευση από το σπουδαίο Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και μας ταξιδεύει σε μουσικά μονοπάτια, ξεναγώντας μας με το δικό του τρόπο στο μαγικό κόσμο της μουσικής. Ποιήματα του Ελύτη θα αναγνώσει η γνωστή ηθοποιός Έφη Σταμούλη.

Στέφανος Κορκολής, Πιάνο
Έφη Σταμούλη, Ηθοποιός

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Είσοδος: € 10(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 15
2310 895938-9
www.tch.gr
ΩΡΑ: 21:00

CLASSICAL RADIO