00:00 - 02:00 CET
01:00 - 03:00 GRT
Track
by
OPERA HOUSE

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023  1:24 CET  |  2:24 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Orhan Pamuk: Τι γίνεται στο μυαλό μας όταν διαβάζουμε ένα μυθιστόρημα;
Megaron Plus

Διάλεξη του διάσημου τούρκου λογοτέχνη (Βραβείο Nobel 2006). Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 50 γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Η εφημερίδα New York Times, όταν κυκλοφόρησε το ιστορικό του μυθιστόρημα Το Λευκό Κάστρο, έγραψε: «Ένα αστέρι γεννήθηκε στην Ανατολή».Στην Ελλάδα έχουν κυκλοφορήσει με μεγάλη επιτυχία τα περισσότερα βιβλία του: Ιστανμπούλ, το Χιόνι, το Μουσείο της αθωότητας, το πολυσυζητημένο και πολυδιαβασμένο Μαύρο βιβλίο κ.ά.

Τάκης Θεοδωρόπουλος, Συγγραφέας (παρουσίαση - συντονισμός

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος: Ελεύθερη (δελτία προτεραιότητας)
210 7282717
www.megaron.gr
ΩΡΑ: 19:00

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Διονύσης Σαββόπουλος: Για να γίνει ο χρόνος καινούργιος / Παρα - μυθία
Τον τελευταίο μήνα της χρονιάς που διανύουμε και τον πρώτο εκείνης που έρχεται επέλεξε ο Διονύσης Σαββόπουλος για να ανέβει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την ιδιότητα του αφηγητή παραμυθιών. Για να διηγηθεί σε μικρούς και μεγάλους τις δικές του ιστορίες – εμπνευσμένες από τη Θεογονία του Ησίοδου – σʼ ένα θέατρο τραγουδιών και ζωγραφιστών ονείρων που τιτλοφορείται «Για να γίνει ο χρόνος καινούριος / Παρα-μυθία», μαζί με άλλους παραμυθάδες και τραγουδιστές, καραγκιοζοπαίχτες, ακροβάτες και μάγους.

Για το σκοπό αυτό, ο ίδιος σκιαγραφεί με δικά του λόγια την ιστορία για την αρχή του Κόσμου, τη γέννηση του Χρόνου, τη χρήση της φωτιάς και κάθε δύναμης που ωφελεί ή βλάπτει ανάλογα με τη χρήση της, κι άλλοτε παίζει και τραγουδά γνωστές επιτυχίες του (Η Συννεφούλα, Σαν τον Καραγκιόζη, Τί έπαιξα στο Λαύριο κ.ά.). Συνοδεία δύο εξαίρετων μουσικών, του Σταύρου Λάντσια και του Γιώτη Κιουρτσόγλου (από τους «Human Touch»), των ηθοποιών-τραγουδιστριών Ρηνιώς Κυριαζή και Φένιας Παπαδόδημα, που συμπληρώνουν την αφήγησή του με ελληνικά και ξένα παραμύθια καθώς και οκτώ χορευτών και δύο ξυλοπόδαρων που αναπαριστούν τη δράση επί σκηνής. Στα φωνητικά ο Ευριπίδης Ζεμενίδης και η Μπέλα Κασίμη. Κι όλα αυτά με φόντο εντυπωσιακές ζωγραφικές δημιουργίες της Φωτεινής Στεφανίδη που προβάλλονται σε βίντεο. Συμμετέχει ο Θίασος Σκιών του Αθω Δανέλλη. Στην παράσταση εμφανίζονται αφιλοκερδώς 25 παιδιά από τα Παραρτήματα Αθήνας, Παπάγου και Χολαργού του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος: € 14 - € 25 - € 35 - € 50
Διατίθενται μειωμένα εισιτήρια
210 7282717
www.megaron.gr
ΩΡΑ: 19:00

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Rising Stars: Apollon Musagete Quartett & Lorenzo Gatto, Ρεσιτάλ Βιολιού
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation - ECHO) με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συγκεντρώνει τους σημαντικότερους φορείς οργάνωσης συναυλιών με στόχο τις διεθνείς συνεργασίες. Με αφετηρία την κοινή πολιτιστική κληρονομιά, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής, αναπτύσσει ένα δίκτυο συνεργασιών που έχει στόχο την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών και την ανάδειξη και διάδοση της μουσικής δημιουργίας.

Apollon Musagete Quartett
- Franz Schubert: Κουαρτέτο εγχόρδων «Tod und das Mädchen» (Ο θάνατος και η κόρη)
- Jacob ter Veldhuis: Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 3 (1995) “Boy and a Life”, υπότιτλος: “There must be someway out of here” εμπνευσμένο από το τραγούδι του Μπομπ Ντύλαν “All along the watchtower"
Lorenzo Gatto, ρεσιτάλ βιολιού
- Wolfgang Amadeus Mozart: Σονάτα αρ. 32 για βιολί και πιάνο σε σι ύφεση μείζονα
- Camille Saint-Saëns: Εισαγωγή & Rondo Capriccioso
- Σεργκέι Προκόφιεφ: Σονάτα αρ. 2 σε ρε μείζονα για βιολί και πιάνο

Lorenzo Gatto, Βιολί
Eliane Reyes, Πιάνο

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος: € 5(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 12 - € 20
210 7282717
www.megaron.gr
ΩΡΑ: 20:30

BETON7
Μουσικοί Συν - ΤΟΝισμοι στο Beton7
Η σύνδεση του «Beton7» με τη μουσική πράξη γεννήθηκε ως ιδέα με τον πλέον φυσικό τρόπο, ως επακόλουθο της μαραθώνιας εκτέλεσης των Vexations του Satie την ιστορική νύχτα της 10ης Απριλίου 2010. Το εγχείρημα του κύκλου συναυλιών «Μουσικοί Συν-Τονισμοί» είναι μία ακόμη έκφανση της κοινής συνειδητοποίησης πως η λεγόμενη «λόγια» μουσική στον τόπο μας οφείλει να απευθυνθεί στο κατά το δυνατόν ευρύτερο κοινό, κομίζοντας μία πρόταση πνευματικής και αισθητικής ουσίας.

VIOL-ARTE I - ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΟΡΙΑ

P. HINDEMITH (1895 – 1963): Σονάτα για σόλο βιόλα, έργο 25 αρ. 1
ΝΤ. ΣΟΣΤΑΚΟΒΙΤΣ (1906 – 1975): Σονάτα για βιόλα και πιάνο, έργο 147
 
Αγγέλα Γιαννάκη, βιόλα
Άι Μοτοχάσι, πιάνο

«ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

K. WEILL (1900 – 1950):
Α. ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ «Deseo» για μπαγιάν (ακορντεόν κοντσέρτου) βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του F. G. Lorca από το Libro de Poemas
F. G. LORCA
F. POULENC Les chemins de lʼamour
E. SATIE Je te veux
A. PIAZZOLLA
K. WEILL

Αγγελική Καθαρίου, μεσόφωνος
Κωνσταντίνος Ράπτης, ακορντεόν, μπαντονεόν

Τοποθεσία: Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7

210 7512625
www.beton7.com
ΩΡΑ: 21:00

HALF NOTE JAZZ CLUB
James Taylor Quartet
Organic - Satanic Grooves

Από τα μέσα των eighties μέχρι τις μέρες μας, το James Taylor Quartet (ή JTQ) ορίζει με ακρίβεια την έννοια της acid jazz – ενός φαινομένου που περικλείει όλη την ουσία και τη δυναμική του φανκ και της σόουλ. Το όχημα του James Taylor ήταν και είναι το όργανο Hammond B-3 και ένα γκρουπ που ξέρει πως να γκρουβάρει πάνω στην σόουλ τζαζ και τα hits των παλιών σάουντρακ. Το JTQ ξεκίνησε με το “Mission: Impossible” και, στη συνέχεια, άρχισε να φτιάχνει όλα εκείνα τα dance κομψοτεχνήματα που το έφεραν στην πρώτη γραμμή των βρετανικών κλαμπ. Από τότε και κυριαρχώντας στην dance σκηνή, ο James Taylor βελτιώνει συνεχώς την ικανότητά του να βρίσκει καινούριους έντονους ρυθμούς και να προσθέτει όλο και πιο αισθησιακά φωνητικά στην (πάντα) acid jazz και acid soul του. Κάθε φορά, ο James Taylor μπαίνει ακόμα πιο βαθιά στον πυρήνα του φανκ – και κάθε live του JTQ είναι έκρηξη ρυθμού και αδρεναλίνης. Το JTQ έρχεται ξανά με την εκρηκτική / λειτουργική του σύνθεση για να κάνει τις βραδιές μας funky as ever και να μας ανεβάσει την διάθεση...

James Taylor, Όργανο Hammond
Chris Montague, Κιθάρα
Adam Betts, Ντραμς
Andrew Mckinney, Μπάσο
Yvonne Yanney, Τραγούδι

Τοποθεσία: Half Note Jazz Club

210 9213310
www.halfnote.gr
ΩΡΑ: 22:30

CLASSICAL RADIO