Κυριακή, 19 Μαΐου 2024  22:36 CET  |  23:36 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Μπαρόκ Ιστορία Αγάπης
Μια δραματοποιημένη συναυλία με άριες από μπαρόκ όπερες
Άριες αντίκες των G. Händel, A. Vivaldi, G. Caccini, A. Scarlatti, G. Pergolesi, N. Piccinni, B. Marcello, G. Giordani κ.ά

Νikol Konstante, Μεσόφωνος
Nikolai Samuelsen, Μπάσσος
Ulf Krupka, Πιάνο

Τοποθεσία: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Οργάνωση: specs 'n' arts

Είσοδος: € 10 - € 15
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
210 7234567
www.ticketservices.gr

www.lsparnas.gr
ΩΡΑ: 20:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Ο Χρυσοθήρας
Συνοδεία Βωβού Κινηματογράφου

Ο Χρυσοθήρας ήταν το αγαπημένο φιλμ του Τσάρλι Τσάπλιν. Αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου (βωβού και ομιλούντος), στο οποίο ο ιδιοφυής δημιουργός συνδυάζει με μαεστρία τη φαρσοκωμωδία και την παντομίμα με την κοινωνική σάτιρα, μέσα από συναισθηματικά φορτισμένες και έντονα δραματικές στιγμές που κρύβουν μια ειλικρινή τρυφερότητα. Κλασική ταινία για ερωτευμένους και μη, με την εμβληματική φυσιογνωμία του καλόκαρδου Αλήτη που ατενίζει τη ζωή με γνήσιο ρομαντικό ιδεαλισμό.

Christof Escher, Διεύθυνση Ορχήστρας

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Είσοδος: € 10 - € 15 - € 20 - € 30 - € 40
2310 895938-9
www.tch.gr

2310 236990
www.tsso.gr
ΩΡΑ: 21:00

HALF NOTE JAZZ CLUB
Elisabeth Kontomanou Quintet
Vocal Jazz Top with a.. Greek Soul

Mε πατέρα από τη Γουινέα και Ελληνίδα μητέρα, η γεννημένη στη Γαλλία Elisabeth Kontomanou είναι, πολύ απλά, μια σπουδαία τζαζ τραγουδίστρια. Με καριέρα που την πάει όλο και πιο ψηλά, έχει δημιουργήσει όνομα στην ευρωπαϊκή και αμερικανική τζαζ σκηνή, συνεργαζόμενη με μουσικούς όπως οι Leon Parker, Michel Legrand, Mike Stern, Jeff Watts, Richard Bona, Dennis Chambers, Vinnie Colaiuta, Jim Beard, Alain Jean-Marie, Toots Thielemans κ.ά. Η ποιότητα και η αξία της σαν τζαζ τραγουδίστριας αναγνωρίστηκε πλήρως γύρω στο 1999 – οπότε και πήρε αρκετά βραβεία στην Ευρώπη. Μιά συνήθεια που, όπως δείχνουν τα πράγματα, συνεχίζεται καθώς η δισκογραφία της έκτοτε είναι γεμάτη από καθαρές, γοητευτικές και πολύ όμορφες τζαζ στιγμές που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις σύγχρονες vocal jazz κυκλοφορίες παγκοσμίως. Το ίδιο καθαρή, γοητευτική και όμορφη είναι και η φωνή της – για την οποία ο πιανίστας Jean-Michel Pilc λέει: «είναι μια καλλιτέχνις που έχει τη σπάνια ικανότητα να συγκλονίζει την ψυχή σου και νʼ αγγίζει την καρδιά σου απλά και μόνο με τη μοναδική φύση της φωνής της. Όταν η Elisabeth τραγουδάει, δεν είναι μόνο η φωνή της που ακούγεται – είναι η ίδια της η ψυχή που μετασχηματίζεται σε ήχο…»

Elisabeth Kontomanou, Φωνή
Gustav Karlstrom, Πιάνο
Joey Belmondo, Κιθάρα
Lars Ekman, Μπάσο
Donald Kontomanou, Ντραμς

Τοποθεσία: Half Note Jazz Club

210 9213310
www.halfnote.gr
ΩΡΑ: 22:30

CLASSICAL RADIO