Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024  23:01 CET  |  0:01 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Κουαρτέτο Εγχόρδων Μποροντίν
Σειρά: Μεγάλοι Ερμηνευτές

Το ιστορικό Κουαρτέτο Εγχόρδων Μποροντίν, που μετρά περισσότερα από 60 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον χώρο της μουσικής δωματίου, συναντά στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, την Πέμπτη 22 Μαρτίου (ώρα: 20.30), τον διάσημο Ρωσοαυστριακό πιανίστα Ολέγκ Μάιζενμπεργκ. Οι πέντε καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν έργα Τσαϊκόφσκι(Quartettsatz και Κουαρτέτο αρ.1) και Μπραμς(Κουιντέτο, έργο 34). Το ρεσιτάλ τους εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της επιτυχημένης Σειράς «Μεγάλοι Ερμηνευτές». Η ρομαντική και υστερορομαντική παράδοση της ευρωπαϊκής μουσικής δωματίου συνιστά τον βασικό άξονα του προγράμματος του Κουαρτέτου Εγχόρδων Μποροντίν, το οποίο θα παίξει στο ρεσιτάλ του στο Μέγαρο δύο συνθέσεις του Ρώσου Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και ένα κουιντέτο του Γερμανού Γιοχάννες Μπραμς (σε συνεργασία με τον πιανίστα Ολέγκ Μάιζενμπεργκ).

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος: € 8(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 15 - € 27 - € 38 - € 55
210 7282333
www.megaron.gr
ΩΡΑ: 00:00

MET IN GREECE
Giuseppe Verdi: Ernani
Η Angela Meade πρωταγωνιστεί σε ένα από τα πρώτα διαμάντια του Βέρντι. Ο Marcell Giordani είναι ο αταίριαστος εραστής της, και οι κορυφαίοι ερμηνευτές του Βέρντι, Dmitri Hvorostovsky και Ferruccio Furlanetto, ολοκληρώνουν τους συντελεστές.

Όπερα σε τέσσερις πράξεις σε λιμπρέτο του Francesco Maria Piave. Ετεροχρονισμένη αναμετάδοση της όπερας. Προβολή με αγγλικούς υπότιτλους. [Η παράσταση μαζί με τα διαλείμματα διαρκεί περίπου 4 ώρες]

Angela Meade, Elvira
Marcell Giordani, Ernani
Dmitri Hvorostovsky, Don Carlo
Ferruccio, DeSilva
Ορχήστρα της ΜΕΤ
Marco Armiliato, Μουσική Διεύθυνση

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, Δημοτικός Κινηματογράφος Καβάλας, Κινηματοθέατρο "Αχίλλειον" Βόλου, Δημοτικός Κινηματογράφος "Απόλλων" Λευκάδας

Είσοδος: € 20(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 25
210 6892090
www.metingreece.gr
ΩΡΑ: 19:55

ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ
Ελληνική Μουσική για Κιθάρα
Ο κιθαριστής Νίκος Ζάρκος ερμηνεύει έργα Χρήστου Σαμαρά, Λίνας Τόνια, Νίκου Κυπουργού, Νίκου Χαριζάνου, Γιάννη Α. Παπαϊωάννου, Χριστίνας Αθηνοδώρου, Γιώργου Κουρουπού.

Τοποθεσία: Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Είσοδος: Ελεύθερη
210 3634000
www.nakas.gr
ΩΡΑ: 20:30

ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ Β. & Μ. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
Κύκλος Ελλήνων Συνθετών
Φιλελληνική Μούσα:
Έργα Γάλλων Φιλελλήνων

Παραμένει γενικά άγνωστο στην Ελλάδα το γεγονός ότι μεγάλοι και λιγότερο γνωστοί Γάλλοι συνθέτες συνέθεσαν περισσότερα από 150 τραγούδια και χορωδιακά με φιλελληνικά θέματα. Έργα αφιερωμένα στην Μπουμπουλίνα, τον Μπότσαρη, τον Κανάρη, το Μεσολόγγι και γενικά στο γενναίο αγώνα των Ελλήνων ενάντια στον οθωμανικό ζυγό, τα οποία εκτελούνταν στα παρισινά salons, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα και να σταλούν στην Ελλάδα για την επανάσταση. Το εργαστήρι παλιάς μουσικής (Γιώργος Κωνστάντζος) παρουσιάζει εξαίρετα δείγματα αποτίοντας φόρο τιμής στην επανάσταση και στο γαλλικό φιλελληνισμό.

Αγγελική Καθαρίου, μέτζο-σοπράνο
Σοφία Μιχαηλίδου, σοπράνο
Γιώργος Ματθαιακάκης, βαρύτονος
Μανώλης Παπασηφάκις, πιάνο

Τοποθεσία: Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη

Είσοδος: € 10 - € 20 - € 25
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα
210 3611206
www.thf.gr

Sponsorship
ΩΡΑ: 20:30

ATHENAEUM
Ρεσιτάλ Κιθάρας
Θα δώσει ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας ο Αλέξανδρος Κρητικός, την Πέμπτη, 22 Μαρτίου, 9.00μ.μ.

Σε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, ξεφεύγοντας από την αυστηρή ακρόαση κλασικής μουσικής στις αίθουσες συναυλιών, ο Αλέξανδρος Κρητικός θα ερμηνεύσει έργα των V. Asencio, N. Koshkin, G. Nunez, G. Regondi, N. Coste.

Τοποθεσία: Athenaeum, Κελάρι

Είσοδος: € 5(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 10
210 3211987
www.athenaeum.com.gr
ΩΡΑ: 21:00

ATHENAEUM
Jazz Jaz Night
Το SWINGING JAZZ ATHENAEUM προσκαλεί όλους τους μουσικούς κάθε Τετάρτη βράδυ στο Κελάρι του ATHENAEUM με τα όργανα τους να συμμετάσχουν δωρεάν στο JAZZ JAM NIGHT.

Τοποθεσία: Athenaeum, Κελάρι

Είσοδος: Ελέυθερη
210 3211987
www.athenaeum.com.gr
ΩΡΑ: 22:30

CLASSICAL RADIO