08:00 - 12:00 CET
09:00 - 13:00 GRT
Track
by
LOVELY DAY

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024  10:33 CET  |  11:33 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αφιέρωμα στον Ιάνη Ξενάκη
Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατο του Ιάνη Ξενάκη, του πρωτοποριακού αρχιτέκτονα των ήχων, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 4 Φεβρουαρίου 2001 στο Παρίσι έχοντας κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές μία πλουσιότατη παρακαταθήκη από παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, οπτικοακουστικές παραγωγές, μελέτες, δοκίμια, κείμενα και σχέδια. Με αφορμή αυτή τη σημαντική επέτειο, διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο συνέδρια με θέμα τη ζωή και το έργο του, ενώ καθʼ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται διεθνώς συναυλίες και εκδηλώσεις αφιερωμένες στις αρχιτεκτονικές και μουσικές δημιουργίες του ιδιοφυούς εμπνευστή της «χωροποίησης του ήχου».

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμά τη μνήμη του Ξενάκη (1922-2001) με ένα διήμερο αφιέρωμα την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.
Το αφιέρωμα ανοίγει με την ηλεκτρονική αποκατάσταση του Pavillon Philips που πραγματοποιήθηκε από ομάδα ειδικών του Εργαστηρίου Πολυμέσων Guido Quazza του Πανεπιστημίου του Τορίνου. Την επιστημονική επιμέλεια έχει ο καθηγητής Βιντσέντσο Λομπάρντο. Οι προβολές της σύγχρονης τρισδιάστατης αποκατάστασης του Pavillon Philips που έχουν διάρκεια περίπου 20 λεπτά (της 12λεπτης προβολής προηγείται σύντομο επεξηγηματικό ντοκυμαντέρ) , θα πραγματοποιηθούν στις 2 και 3/12 (επαναλαμβανόμενες) από τις 18:00 έως τις 22:30 στην Αίθουσα MC3.

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
210 7282333
www.megaron.gr
ΩΡΑ: 18:00

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Συζήτηση "Ιάνης Ξενάκης, ο Πρωτοπόρος"
Της συναυλίας θα προηγηθεί συζήτηση με θέμα «Ιάνης Ξενάκης: ο πρωτοπόρος», που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη». Συνομιλούν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Paris 8 (Μουσικό Τμήμα, Τομέας Αισθητικής, Μουσικολογίας και Μουσικής Δημιουργίας) Μάκης Σολωμός και ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Ζερβός. Οι δύο ομιλητές μελετούν και ερευνούν εδώ και πολλά χρόνια τη ζωή και το έργο του Ξενάκη.

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος: Ελεύθερη (δελτία προτεραιότητας)
210 7282333
www.megaron.gr
ΩΡΑ: 19:00

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Georg Friedrich Haendel: Rodelinda
Η συγκλονιστική μπαρόκ όπερα του George Frideric Handel «Rodelinda» με την βραβευμένη με Grammy διάσημη Αμερικανίδα υψίφωνο Renee Fleming στον ομώνυμο ρόλο είναι η επόμενη παράσταση του προγράμματος «The Met: Live in HD» που θα παρακολουθήσουμε στις 3 Δεκεμβρίου. Συγκλονιστική στην πρεμιέρα της όπερας του George Frideric Handel το 2004 στη Metropolitan Opera, η Renee Fleming επιστρέφει στο «The Met: Live in HD» με έναν από τους σπουδαιότερους ρόλους της καριέρας της, τον ρόλο της Rodelinda, σε σκηνοθεσία του Stephen Wadsworth. Θα την απολαύσουμε να ερμηνεύει κάποιες από τις πιο όμορφες άριες του ρεπερτορίου της.

Όπερα σε τρεις πράξεις σε λιμπρέτο Nicola Haym. Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους. [Η παράσταση μαζί με τα διαλείμματα διαρκεί περίπου 4 ώρες]

Renee Fleming, Rodelinda
Stephanie Blythe, Eduige
Andreas Scholl, Bertarido
Iestyn Davies, Unulfo
Joseph Kaiser, Grimoaldo
Shenyang, Garibaldo
Ορχήστρα και Χορωδία της ΜΕΤ
Harry Bicket, Μουσική διεύθυνση

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Είσοδος: € 20(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 25
2310 895938 - 9
www.tch.gr
ΩΡΑ: 19:30

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Όλοι Χορεύουν Βαλς!
Στην πρώτη παράσταση μπαλέτου της καλλιτεχνικής περιόδου 2011-12, με τίτλο Όλοι χορεύουν βαλς!, η μαγεία του χορού και η τελειότητα των κινήσεων μπλέκονται με τις κλασικές και σύγχρονες μουσικές. Οι χορευτές του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ερμηνεύσουν τρεις διάσημες χορογραφίες του Ρενάτο Τζανέλλα, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί στην Όπερα της Βιέννης, το τελευταίο θέατρο στο οποίο θήτευσε ο Τζανέλλα πριν αναλάβει διευθυντής του μπαλέτου της ΕΛΣ και στις οποίες η παράδοση του κλασικού μπαλέτου συναντά τον σύγχρονο χορό. Η παράσταση χορού Όλοι χορεύουν βαλς! είναι η πρώτη γνωριμία του νέου διευθυντή του μπαλέτου της ΕΛΣ Ρενάτο Τζανέλλα με το ελληνικό κοινό. Ο Τζανέλλα σημειώνει: «Με το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε, δίνω τις συστάσεις μου στο ελληνικό κοινό: στο Όλοι χορεύουν βαλς υπάρχει η ελαφρότητα, το παιχνίδι, το χιούμορ, φαίνονται οι ρίζες στον κλασικό χορό. Στο Στο κενό αποκρυσταλλώνεται η πιο προσωπική μου αντίληψη για το χορό και ο βαθύτερος προβληματισμός μου ως άνθρωπος. Στο Μπολερό δεν υπάρχει πλέον χορός, υπάρχει κίνηση, μουσική και ρυθμός, αλλά και τα άγρια ένστικτα του αρσενικού και του θηλυκού. Η συνειδητότητα και η ομορφιά συγκρούονται με την αγριότητα του ασυνείδητου. Στη διαμάχη του ρυθμού με τη μελωδία, τελικά είναι ο ρυθμός που νικά».

Η παράσταση αποτελείται από τρία μέρη. Το πρώτο, με τίτλο Όλοι χορεύουν βαλς από το οποίο δανείζεται τον τίτλο της ολόκληρη η βραδιά, είναι εμπνευσμένο από μουσική του Γιόχαν Στράους υιού, του αδερφού του Γιόζεφ Στράους, και του Γκούσταφ Μάλερ. Πρωτοπαρουσιάστηκε στη Βιέννη το 1997. Μια γυναίκα φτάνει στη Βιέννη και ακούει από ένα παράθυρο μία μελωδία του Γιόχαν Στράους υιού. Αυτοσχεδιάζει έναν χορό, στον οποίο σταδιακά προστίθενται και άλλοι μέχρι την κορύφωση στο τελικό, μεθυστικό αποτέλεσμα. Το δεύτερο μπαλέτο, με τίτλο Στο κενό (πρώτη πανελλήνια παρουσίαση), δημιουργήθηκε το 1992 για το Μπαλέτο της Στουτγάρδης. Σε ένα έρημο τοπίο ένας άνδρας βιώνει έντονα συναισθήματα ανασφάλειας, φόβου, επιθετικότητας, αλλά επίσης γαλήνης και αγάπης. Το τρίτο έργο βασίζεται στο πασίγνωστο Μπολερό του Μωρίς Ραβέλ. Η χορογραφία του Τζανέλλα, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1998 στην Βιέννη, αναφέρεται σε αυτή της Μπρονισλάβας Νιζίνσκα που είχε παρουσιαστεί το 1928 στο Παρίσι.

Τοποθεσία: Θέατρο Ολύμπια

Είσοδος: € 15(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 20 - € 25 - € 30 - € 40 - € 45 - € 50
210 3711392
www.nationalopera.gr

Sponsorship
ΩΡΑ: 20:00

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Δύο Μεγάλοι Συνθέτες του Πρώιμου Ρομαντισμού
Δύο Μεγάλες Σονάτες - Μία Τονικότητα

Δύο από τα πιο μεγαλειώδη αλλά και απαιτητικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου που ερμηνεύονται σπάνια, επέλεξε να ερμηνεύσει στο ρεσιτάλ που θα δώσει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, ο πιανίστας Απόστολος Παληός. Στο πρώτο μέρος, η Σονάτα αρ. 23, σε σι ύφεση μείζονα D 960 του Franz Schubert, μία από τις τελευταίες σονάτες για πιάνο του Schubert, μέρος της τελευταίας του τριλογίας, που έγραψε ο συνθέτης ανάμεσα στην άνοιξη και το φθινόπωρο του 1828, λίγο πριν πεθάνει. Στη σονάτα υπάρχουν αναφορές στο έργο του Beethoven, του οποίου η περίφημη Σονάτα αρ. 29, ("Hammerklavier"), έργο πρόκληση για κάθε πιανίστα, θα ακουστεί στο δεύτερο μέρος. Ο Απόστολος Παληός έχει τιμηθεί με τον έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών και του έχουν απονεμηθεί τα βραβεία Gina Bachauer από το Ίδρυμα World in Harmony και το βραβείο του καλύτερου νέου Έλληνα καλλιτέχνη της χρονιάς από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής. Έχει εμφανιστεί σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου, ενώ έχει συμπράξει ως σολίστ με σημαντικές ορχήστρες (Symphonie Orchester Berlin) κι έχει συνεργαστεί με επιφανείς μαέστρους. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει ηχογραφήσεις πιανιστικών έργων της ρομαντικής περιόδου, νορβηγική μουσική για πιάνο καθώς και έναν δίσκο για την σειρά Greek Classics της δισκογραφικής εταιρίας Naxos με έργα για πιάνο του Λ.Μαργαρίτη και του F. Petyrek.

Franz Schubert: Σονάτα αρ. 23, σε σι ύφεση μείζονα D 960
L. van Beethoven: Σονάτα αρ. 29,("Hammerklavier"), έργο 106

Απόστολος Παληός, Πιάνο

Τοποθεσία: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Οργάνωση: specs 'n' arts

Είσοδος: € 5(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 10 - € 15
210 7234567
www.ticketservices.gr

www.specsnarts.gr

Sponsorship
ΩΡΑ: 20:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Συναυλία Ergon Ensemble – Tύπανα
Αφιέρωμα στον Ιάνη Ξενάκη

Το αφιέρωμα που διοργανώνει το Μέγαρο για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Ιάνη Ξενάκη, του πρωτοποριακού αρχιτέκτονα των ήχων ολοκληρώνεται με τρεις ακόμη εκδηλώσεις: συναυλία με έργα για κρουστά και έργα για σόλο και ντούο που θα παρουσιάσουν το Ergon Ensemble.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς το Ergon Ensemble ερμηνεύει τις συνθέσεις του Ιάνη Ξενάκη: Evryali για σόλο πιάνο (1973), Roscobeck για τσέλο και κοντραμπάσο (1996), Mikka « S » για σόλο βιολί (1976) και Dmaathen για όμποε και κρουστά (1976). Η Ευρυάλη, σύμφωνα με τους μελετητές του έργου του Ξενάκη, αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη σύνθεσή του για σόλο πιάνο. Δανείζεται το όνομά της από μία από τις αδελφές Γοργόνες της αρχαιοελληνικής μυθολογίας (σημαίνει πλατιά θάλασσα) και είναι αφιερωμένη στην πιανίστα Μαρί-Φρανσουάζ Μπυκέ. Στη δημιουργία του αυτή, ο συνθέτης εφαρμόζει κυρίως την αρχή των δενδροειδών διακλαδώσεων. Η μουσική αποτελείται από ορισμένα διακριτά επίπεδα υφής: σταθερά ρυθμικά περάσματα, στοχαστικά νέφη, μονοφωνικά κύματα και σιωπή. Το ντούο Roscobeck γράφτηκε όταν ο Ιάνης Ξενάκης ήταν 74 ετών και απαιτεί σχεδόν υπερβατική δεξιοτεχνία από τους ερμηνευτές. Η παρτιτούρα Mikka « S » για σόλο βιολί είναι αφιερωμένη στην Μίκα Σαλαμπέρ, κόρη του εκδότη των έργων του Ξενάκη. Συνδυάζει την ενόργανη με την ηλεκτροακουστική μουσική, καθώς ο δημιουργός της επεδίωκε να προκαλέσει στον ακροατή την εντύπωση ενός τυχαίως συνθετοποιημένου ήχου.

Η σύνθεση Δμάαθεν προοριζόταν αρχικώς για όμποε και κρουστά, αλλά, με την άδεια του Ξενάκη, μεταγράφηκε αργότερα για φλάουτο και σοπράνο σαξόφωνο. Περιλαμβάνει δύο μέρη. Στο πρώτο, δεσπόζει το πολυφωνικό ηχοτοπίο του όμποε στο οποίο παρεμβάλλονται αιφνίδια ξεσπάσματα των κρουστών, ενώ στο δεύτερο μέρος ο συνθέτης δίνει περάσματα με έντονα παιγνιώδη χαρακτήρα και στα δύο όργανα. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, τα μέλη του συγκροτήματος Τύπανα, το οποίο αξιοποιεί στο έπακρο τις ηχοχρωματικές δυνατότητες των κρουστών οργάνων και καλείται συχνά να ερμηνεύσει δημιουργίες Ελλήνων και ξένων σύγχρονων συνθετών ποικίλων τάσεων και ρευμάτων, θα παίξει τη σύνθεση Pléïades (Πλειάδες) για 6 κρουστούς (1978) του Ξενάκη. Oι «Πλειάδες» ήταν μια παραγγελία της πόλης του Στρασβούργου στον Ιάνη Ξενάκη. Πρωτοπαρουσιάστηκαν το 1979 στην Μυλούζ και θεωρούνται το σπουδαιότερο έργο για κρουστά του πολύπλευρου Έλληνα δημιουργού που έζησε σχεδόν όλη του τη ζωή στην Γαλλία. Η ονομασία της σύνθεσης παραπέμπει στις μυθολογικές Πλειάδες αλλά και στον ομώνυμο αστερισμό, καθώς η αυθαίρετη διάταξη των αστέρων του ενέπνευσε στον Ξενάκη την τυχαία πολυρυθμία που χαρακτηρίζει το κομμάτι. Στο έργο αυτό, παρατηρείται πλήθος ρυθμικών παραλλαγών και μετασχηματισμών, μέσω των οποίων ο συνθέτης επιδιώκει να προκαλέσει στον ακροατή τη συμπαντική αίσθηση των νεφών, των γαλαξιών και των στροβίλων. Τα όργανα που έχουν επιλεγεί είναι διατονικά και θυμίζουν τα κρουστά της ινδονησιακής μουσικής, απομακρύνοντας το ακουστικό αποτέλεσμα από τα δυτικότροπα ηχοπρότυπα.

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος: € 7(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 19 - € 30
210 7282333
www.megaron.gr
ΩΡΑ: 20:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης Παρουσιάζει… την Arta Arnicane
Γνώρισα και άκουσα την Arta Arnicane στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του Sussex, όπου βρέθηκα την άνοιξη του 2010 ως μέλος της κριτικής επιτροπής. Μετά από σειρά μαγευτικών εκτελέσεων τότε, ήταν προφανές ότι θα κατακτούσε το Χρυσό Μετάλλιο. Έχοντας αποσπάσει Α' Βραβεία, Μετάλλια και Διακρίσεις σε πολλούς μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς (Animato Stiftung Soloists, Baltic International Piano Competition, «José Iturbi» International Music Competition, Prague Spring), με ταυτόχρονη παρουσία ως σολίστ σε σημαντικά μουσικά κέντρα στην Ευρώπη, η Arta Arnicane σίγουρα αποτελεί ένα από τα λαμπρότερα ανερχόμενα αστέρια της γενιάς της. Στο ιδιαίτερο πρόγραμμα που μας παρουσιάζει, δεσπόζει η πασίγνωστη και επιβλητική Σονάτα του Liszt σε Σι ελάσσονα,ένα από τα σπουδαιότερα έργα του ρομαντικού ρεπερτορίου. Στο τέλος του δεύτερου μέρους, σε γιορτινό, χριστουγεννιάτικο κλίμα, παρουσιάζουμε μαζί τον Καρυοθραύστη του P. I. Tchaikovsky, σε μία αριστουργηματική μεταγραφή του Νικόλα Οικονόμου για δύο πιάνα. Με χαρά σας προσκαλώ να την υποδεχτούμε μαζί σε μία ξεχωριστή συναυλία.
Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης

Franz Liszt Les Cloches de Genève, από τα Années de Pélerinage I, Suisse, Σονάτα σε Σι ελάσσονα, S. 178
Enrique Granados Quejas ó la Maja y el Ruiseñor από τον Κύκλο Goyescas
Pyotr Ilyich Tchaikovsky / Nicolas Ikonomou The Nutcracker Suite, Έργο 71a (μεταγραφή για δύο πιάνα)

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Είσοδος: € 10(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 15
2310 895938-9
www.tch.gr
ΩΡΑ: 21:00

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ
Mode Plagal & Majid Bekkas

Η δεύτερη μέρα του Πανοράματος επιφυλάσσει κι αυτή μια πρώτη σύμπραξη μουσικών, και πιο συγκεκριμένα των Ελλήνων Mode Plagal και του γνωστού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο Μαροκινού Ματζίντ Μπεκκάς. Πρόκειται για άλλη μία ευφάνταστη και εντυπωσιακή συνεύρεση της τζαζ αφενός με την ελληνική μουσική παράδοση, όπως οι Mode Plagal ξέρουν να την αποδίδουν, και αφετέρου με τη βορειοαφρικανική παράδοση της Gnawa που μεταφέρει ο Μπεκκάς στο δικό του μουσικό DNA. Ο Μπεκκάς είναι βιρτουόζος στο ούτι και το guembi, αλλά συγχρόνως δεξιοτέχνης της κιθάρας και ιδιαίτερος τραγουδιστής, που τα τελευταία χρόνια έχει βρει το δρόμο του στην ευρωπαϊκή (και όχι μόνον) τζαζ σκηνή μέσα από τις συνεργασίες του με διάσημους αυτοσχεδιαστές, όπως ο Archie Shepp, o Louis Sclavis, o Flavio Bolto, o Klaus Doldinger και ο Joachim Kuhn. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, από το Womex Sevilla και το Gaume Jazz Festival μέχρι το Ηugart Festival και το Grenoble Jazz Festival, εντυπωσιάζοντας με τη δεξιοτεχνία του και την ισορροπία μοντερνισμού και παράδοσης, που το σπάνιο ταλέντο του κατορθώνει να αποτυπώνει στο σήμερα. Από την πλευρά τους, οι Mode Plagal ανήκουν στην κατηγορία των συγκροτημάτων που ξεχωρίζουν από το «σωρό», αφού έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν ένα προσωπικό ύφος στηριγμένοι στην τζαζ, το φανκ, αλλά και τη βυζαντινή και νεότερη ελληνική παράδοση. Από το 1990 που πρωτοεμφανίστηκαν μέχρι σήμερα έχουν διαγράψει μια ανοδική πορεία και χαρακτηρίζονται ως ένα σχήμα με αυτόνομη θέση στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή. Δεν είναι άλλωστε λίγο να γράφει το αμερικανικό περιοδικό Modern Drummer για τον πρώτο σου δίσκο πως είναι «ό,τι καλύτερο έπεσε στα χέρια μας εδώ και καιρό, ανεξάρτητα από την προέλευσή του»!

Mode Plagal
Θοδωρής Ρέλλος, Σαξόφωνο
Κλέων Αντωνίου, Ηλεκτρική Κιθάρα
Florian Mikuta, Πλήκτρα
Αντώνης Μαράτος, Μπάσο
Τάκης Κανέλλος, Ντραμς

Guest
Majid Bekkas,Gwembi - Ούτι - Κιθάρα - Φωνή

Τοποθεσία: Κεντρική Σκηνή, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Είσοδος: € 10(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 18
210 9005800
www.sgt.gr
ΩΡΑ: 21:00

HALF NOTE JAZZ VLUB
Ηλεκτρικά  Ταξίδια  &  Όνειρα
Την πρώτη του εμφάνιση κάνει στο Half Note ο σπουδαίος τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας μαζί με μια ομάδα μουσικών με τεράστια εμπειρία στην τζαζ, το τζαζ ροκ και το progressive rock. Ο Αστερης Παπασταματάκης παίζει πλήκτρα και midi bass, ο Τάκης Πατερέλης σαξόφωνο, ο Νίκος Σπάθας και ο Σπήλιος Ζευκιλής ηλεκτρική κιθάρα και ο Νίκος Καπηλίδης ντραμς ενώ ο Βασίλης Λέκκας ερμηνεύει ένα κατάλληλα διασκευασμένο ευρύ (αισθητικά και συγκινησιακά) ρεπερτόριο. Με εμπειρία που υπερβαίνει τα 30 χρόνια και ξεκινώντας με τον Μάνο Χατζιδάκι – σε μια συνεργασία που αποδείχθηκε μακροχρόνια και άκρως δημιουργική –, ενώ παράλληλα εμφανίζεται και ως ηθοποιός, ο Βασίλης Λέκκας έχει μόνο κορυφαίες καλλιτεχνικές στιγμές να επιδείξει. Συνεργάζεται με μουσικούς και συνθέτες ευρέως φάσματος, με τον Γιάννη Σπάθα, τον Μίκη Θεοδωράκη, την Μαρία Φαραντούρη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Γιώργο Τρανταλίδη, τον Μάριο Στρόφαλη, τον Ανδρέα Θωμόπουλο, τον Σάκη Παπαδημητρίου και πολλούς άλλους δίνοντας ένα καλλιτεχνικό output που ξεχωρίζει στην ελληνική δισκογραφία. Όντας τραγουδιστής με μεγάλες τεχνικές και εκφραστικές δυνατότητες, ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει εδώ μια ακόμα όψη της τέχνης του σε συνεργασία με εξαιρετικούς Έλληνες τζάζμεν...

Βασίλης Λέκκας, Φωνή
Αστερής Παπασταματάκης, Πλήκτρα - Midi bass
Τάκης Πατερέλης,Σαξόφωνο
Νίκος Σπάθας, Ηλεκτρική κιθάρα
Σπήλιος Ζευκελής, Ηλεκτρική κιθάρα
Νίκος Καπηλίδης, Ντραμς

Τοποθεσία: Half Note Jazz Club

210 9213310
www.halfnote.gr
ΩΡΑ: 22:30

CLASSICAL RADIO