02:00 - 06:00 CET
03:00 - 07:00 GRT
Track
by
CLASSICAL DREAMS

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024  5:32 CET  |  6:32 GRT
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Be Updated

Μια πλήρης λίστα από συναυλίες, εμφανίσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και, γενικά, events που αφορούν στην κλασική μουσική, το θέατρο και τις τέχνες. Ένας οδηγός από σημαντικά για το Classical Radio δρώμενα στην πόλη και όχι μόνο. Η τρέχουσα ημερομηνία είναι στο πράσινο πλαίσιο, ενώ οι ημέρες με περιεχόμενο είναι χαρακτηρισμένες με έντονα νούμερα.

Εάν έχετε να μας προτείνετε κάποια εκδήλωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014
ITAΛΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ
Neorealismo 1943-1954 (Γ΄Μέρος)

O Carlo Lizzani, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και κινηματογραφικός παραγωγός, αναλύει στο ντοκιμαντέρ του για τον ιταλικό νεορεαλισμό, που χωρίζεται σε τρία μέρη, την ιστορική περίοδο από το 1943 έως το 1954, μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την ιταλική κινηματογραφική παραγωγή. Ο Lizzani ως νέος σκηνοθέτης συμμετείχε στο κίνημα ανανέωσης της ιταλικής κοινωνίας εκείνων των χρόνων καθώς η ανάγκη για αλήθεια ήταν έντονη μετά την παραπλάνηση και τη ρητορική του καθεστώτος.


Τοποθεσία: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών


Είσοδος: Ελεύθερη

210 5242646

www.iicatene.esteri.it

ΩΡΑ: 19:00

AN ART ARTISTRY
Ρεσιτάλ Βιολιού - Παντελής Σταματέλος

Ρεσιτάλ βιολιού με έργα Telemann και Bach για σόλο βιολί. Τα έργα για σόλο βιολί των Telemann και Bach είναι πρόκληση για τον εκτελεστή, διότι με ένα μονοφωνικό από τη φύση του όργανο, πρέπει να δοθεί με πληρότητα η αίσθηση της πολυφωνίας και το βαθύ αίσθημα που γεννά αυτή η μουσική.


Τοποθεσία: An Art Artistry


Είσοδος: € 10

210 3220082

www.an-art.com

ΩΡΑ: 20:00

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Φωνές Χριστουγέννων

Η Καλλιτεχνική Εταιρία "Αργώ", στο πλαίσιο του προγράμματος "Ποίηση & Μουσική” που οργανώνει, παρουσιάζει τις «Φωνές Χριστουγέννων» με την σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ορχήστρα και χορωδία, τη Δευτέρα 8/12/2014 και την Παρασκευή 19/12/2014, στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός”. Μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία για όλη την οικογένεια. Aπό το "Άγια Νύχτα" και τον John Lennon μέχρι το "Ω Έλατο" και το "Hallelujah".

Aπό τον Παπαδιαμάντη και τον Γκαίτε μέχρι τον Άντερσεν και τον Βυζηινό.


Σόνια Θεοδωρίδου, Σοπράνο

Ορχήστρα και Χορωδία


Είσοδος: € 10(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 12

210 3221917

www.lsparnas.gr

ΩΡΑ: 20:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Revolutions per Minute

Τα πικάπ και τα μηχανήματα αναπαραγωγής έχουν σηματοδοτήσει τα τελευταία 30 χρόνια τη μουσική σκηνή και όλα έχουν ένα κοινό σημείο: την περιστρεφόμενη επιφάνεια στην οποία ήχοι είναι αποτυπωμένοι. Το beat, η ρυθμική βάση που υπάρχει σε πολλά σύγχρονα ρεύματα μουσικής ενώνει disco, house, techno, hiphop. Μια ολόκληρη «ομπρέλα» ακουσμάτων μοιράζονται τον ίδιο κώδικα. Με σαφή επιρροή από τους DJs και την παράδοση του turntable, φέρνουμε κοντά σας μια επιλογή από τους πιο «επιδραστικούς» selectors, σε μια σπάνια ανταλλαγή μουσικής, απόψεων και εμπειριών. Beats, χορευτική μουσική, mixing, ακόμα και scratching, έχουν τη θέση τους σε αυτό το event. Οι περιστροφές ανά λεπτό, ή αλλιώς "revolutions per minute” συγκεντρώνουν όλη τη γενιά του beat. 


- Ζωντανή ροή από dj sets, παράλληλες δράσεις, workshops και συζητήσεις, σε ένα πολλαπλό event για τη γενιά του beat. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα MC2.

- Συμμετέχουν και εμφανίζονται: ο παραγωγός θρύλος A Guy Called Gerald, ο Dj και συγγραφέας Bill Brewster από την Αγγλία και οι Έλληνες Γιώργος Μπακαλάκος (NTEΪBINT), Sparky T & Royal K (DMC showcase), Junior Sp. , Petros Floorfiller, Christian Cambas, Black Athena, Espeekay, Κατερίνα 'Kafka' Καφετζή, Mr.Z, Βασίλης 'Chevy' Σεβδαλής και πολλοί άλλοι.


Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Είσοδος: € 7(Φοιτητικά/μαθητικά) - € 15

210 7282333

www.megaron.gr

ΩΡΑ: 21:00

CLASSICAL RADIO