06:00 - 08:00 CET
07:00 - 09:00 GRT
Track
by
SWEET WEEKEND

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Κυριακή, 14 Απριλίου 2024  7:09 CET  |  8:09 GRT
ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤIΣΤIΚΑ ΝΕΑ
Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής
στην Εθνική Λυρική Σκηνή


Με την ευκαιρία της νέα καλλιτεχνικής διεύθυνσης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Νίκος Μουρκογιάννης εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου, καλωσορίζοντας τον αρχιμουσικό Μύρωνα Μιχαηλίδη στα νέα του καθήκοντα.

Aθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2011

Η Εθνική Λυρική Σκηνή καλωσορίζει σήμερα τον κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη ως Καλλιτεχνικό της Διευθυντή. Η επιλογή του από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο τιμά την Ε.Λ.Σ. Ο κ. Μιχαηλίδης είναι ένας αναγνωρισμένος αρχιμουσικός , ο οποίος ορθώς πιστώνεται με εξαιρετικά επιτεύγματα στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω το κοινό που μας στήριξε και όλους τους συναδέλφους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για όσα επιτύχαμε τους τελευταίους δέκα μήνες. Κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να επιτευχθεί η εξάλειψη του ελλείμματος σε ένα καθεστώς αδιατάρακτης εργασιακής ειρήνης. Σαν αποτέλεσμα της πιστής εφαρμογής ενός καλοσχεδιασμένου προγράμματος, τα έξοδά μας μειώθηκαν κατά 23% ενώ τα έσοδά μας από παραστάσεις αυξήθηκαν κατά 17%. Με τις εξωστρεφείς κινήσεις που επιλέξαμε αποκαταστήσαμε τον σεβασμό προς το όνομα και την αξία της Λυρικής Σκηνής. Για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία του Οργανισμού παρουσιαστήκαμε στο Ηρώδειο μέσα στο ίδιο καλοκαίρι με δυο παραγωγές όπερας πραγματοποιώντας ρεκόρ εισπράξεων, ενώ έχουμε εξασφαλίσει ήδη την συμμετοχή μας με τρεις παραγωγές για το επόμενο καλοκαίρι. Για πρώτη φορά, στο Θέατρο «Ολύμπια» πραγματοποιούνται 150 παραστάσεις και ο περασμένος Δεκέμβριος ήταν ο καλύτερος των τελευταίων ετών από άποψη προσέλευσης κοινού κι εσόδων.

Από την πρώτη του έτους διανύουμε την δεύτερη φάση του προγράμματος εξυγίανσης, το οποίο έχει ως επόμενο λογικό στόχο την εξάλειψη του χρέους το οποίο κληρονομήσαμε. Δεδομένης της στήριξης της Πολιτείας, για την οποία είμαστε ευγνώμονες, το χρέος αυτό μπορεί να απαλειφθεί έως το Αʼ εξάμηνο του 2012. Αυτό όμως θα απαιτήσει παραμονή επί της ίδιας πορείας αλλά και εφαρμογή επτά συγκεκριμένων διαρθρωτικών αλλαγών οι οποίες έχουν ήδη σχεδιαστεί και δρομολογηθεί. Όλοι θα είμαστε σθεναροί συνεργάτες του κ. Μιχαηλίδη στο θεσμικό έργο του, δηλαδή να συνεχίσει την μεταβολή των σχεδίων σε πραγματικότητα.

Η αδήριτος λογική των αριθμών υπαγορεύει ότι ήδη από το έτος 2012 θα εισέλθουμε στην τρίτη φάση του προγράμματος εξυγίανσης. Τότε θα μπορούμε να επενδύσουμε και να αναπτυχθούμε, έτσι ώστε να γίνουμε μια όπερα ανταγωνιστική σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ο Οργανισμός μας έχει όλη την απαιτούμενη γνώση για να επιτύχει το σκοπό αυτό, τον οποίο εξάλλου υπηρετούμε εδώ και δέκα μήνες. Αυτά που απαιτούνται και είμαι βέβαιος ότι θα εξακολουθήσουμε να προσφέρουμε όλοι είναι πειθαρχία, σκληρή εργασία, συνεχής προσπάθεια και πρόταξη των συμφερόντων του κοινού μας.

Πιστεύω ότι ακολουθώντας τον δρόμο αυτό, η Εθνική Λυρική Σκηνή μπορεί να συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία της κτίζοντας ένα λαμπρό μέλλον.


O Πρόεδρος του Δ.Σ
Νίκος Μουρκογιάννης
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εμφάνιση παρόμοιων Top Stories

Αν η παραπάνω καταχώρηση σας φάνηκε ενδιαφέρουσα, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στους τίτλους που ακολουθούν. Πιο κάτω, θα βρείτε σχετικά με το προηγούμενο θέματα καθώς και άρθρα του ίδιου συνεργάτη.
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση ως προς την αναζήτηση των TOP STORIES, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με το Classical Radio.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ
Αναζήτηση στο Top Stories1234567891011121314151617181920212223242526επόμενη
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΣΤΟ CLASSICAL RADIO  |  8 - 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
EVENTS
CLASSICAL RADIO