14:00 - 16:00 CET
15:00 - 17:00 GRT
Track
by
COMPOSER OF THE WEEK

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024  15:06 CET  |  16:06 GRT
ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤIΣΤIΚΑ ΝΕΑ
Μπαλέτο Μπορίς Άϊφμαν της Αγίας Πετρούπολης
Μπαλέτο Μπορίς Άϊφμαν της Αγίας Πετρούπολης
Άννα Καρένινα
με το Μπαλέτο Μπορίς Άϊφμαν της Αγίας Πετρούπολης


17, 18, 19 & 20 Φεβρουαρίου 2011, 20.00

Σειρά: Χορός στο Μέγαρο

Το εκπληκτικό Μπαλέτο Μπορίς Άϊφμαν της Αγίας Πετρούπολης υπό τους ήχους του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι.

Με την τραγική ηρωίδα του Τολστόι, την Άννα Καρένινα, έρχεται στην Αθήνα ο Μπόρις Άϊφμαν και η ομάδα του, για τέσσερις βραδιές – 17, 18, 19 & 20 Φεβρουαρίου - στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Έρωτας, πίστη, ζήλεια, οικογένεια, πόθος και πάθος, ένα μακρόσυρτο pas de trois, με κεντρική φιγούρα τη βασανισμένη Καρένινα, που παραπαίει ανάμεσα σε σύζυγο και εραστή, αμαρτωλή και εξόριστη από την τάξη της και την κοινωνία και επιλέγει ένα μοιραίο τρένο για να τη λυτρώσει από την απομόνωση και τις διαψεύσεις.
Tην ηρωίδα θα ενσαρκώσουν εναλλάξ, οι χορεύτριες: Nina Zmievets και Anastasia Sitnikova. Ο Oleg Gabyshev και ο Sergey Volobuev θα ερμηνεύσουν τον Βρόνσκι, ενώ Καρένιν θα είναι ο Oleg Markov και ο Dmitry Fisher.

Ο Άϊφμαν παρακολουθεί με τη χορογραφία του τους τρεις πρωταγωνιστές του δράματος, έξω από το κοινωνικό και ιστορικό πλαίσιο του μυθιστορήματος. Επιλογή που θεωρήθηκε σοφή, αφού διαφορετικά θα ήταν αδύνατον να μεταφράσει χορογραφικά τη μεγάλη και πυκνή αφήγηση του Λέοντα Τολστόι. Το έργο εκτυλίσσεται με μια ασθματική διαδοχή σκηνών, με συναρπαστικά σόλο και την υποστήριξη των χορευτών της ομάδας, σε ομαδικές σκηνές απαράμιλλης χάρης και τεχνικής. Το κράμα μοντέρνου και κλασσικού χορού, που επιλέγει ο Ρώσος χορογράφος, ο συνδυασμός τόλμης και χορευτικής δεξιοτεχνίας, οι κινηματογραφικοί ρυθμοί του, οι εξαιρετικοί χορευτές του, είναι η συνταγή του για βραδιές πραγματικής απόλαυσης.

Ο Μπορίς Άιφμαν, αστέρας-χορογράφος της μετασοβιετικής εποχής και αποστάτης του ρωσικού αυστηρού ακαδημαϊσμού στο μπαλέτο, από το 1977, επιλέγει σχεδόν πάντα για τις χορογραφίες χαρακτήρες συντεθλιμμένους από τις κοινωνίες και τις εποχές τους (Άννα Καρένινα, Τσαϊκόφσκι, Ρώσος Άμλετ), διαταραγμένους και καταδικασμένους (Κόκκινη Ζιζέλ, Δον Κιχώτης, Ο Μετρ και η Μαργαρίτα), πρωταγωνιστές επικών δραμάτων (Καραμαζόφ, Δον Χουάν, Μολιέρος, Ονιέγκιν). Φιγούρες που διατρέχουν τη λογοτεχνία και την ιστορία και του προσφέρουν όλα τα υλικά για θεματικές χοροθεατρικές αφηγήσεις.

Η Ομάδα του αποτελείται από 60 χορευτές και έχει πια την πολυτέλεια ενός δικού της Κέντρου Χορού, το οποίο έγινε με τη στήριξη του ρωσικού κράτους και του Δήμου της Αγίας Πετρούπολης. Το 2009 ο Άιφμαν ανέλαβε την νέα Ακαδημία Χορού και το 2012 η ομάδα του θα αποκτήσει ένα καινούργιο θέατρο, ενταγμένο στο μεγάλο σχέδιο επαναδιαμόρφωσης της πόλης. Ο χορογράφος και η ομάδα του περιοδεύουν συχνά σε όλο τον κόσμο: Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισραήλ. Κάθε δυο χρόνια είναι καλεσμένοι του Νιού Γιορκ Σίτυ Σέντερ, για το οποίο ο Μπορίς Άϊφμαν κάνει και νέες παραγωγές και μαζί με τις παλαιότερες ταξιδεύει σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά.

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Περισσότερα για τη συναυλία θα βρείτε στα events του classicalradio.gr
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εμφάνιση παρόμοιων Top Stories

Αν η παραπάνω καταχώρηση σας φάνηκε ενδιαφέρουσα, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στους τίτλους που ακολουθούν. Πιο κάτω, θα βρείτε σχετικά με το προηγούμενο θέματα καθώς και άρθρα του ίδιου συνεργάτη.
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση ως προς την αναζήτηση των TOP STORIES, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με το Classical Radio.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ
Αναζήτηση στο Top Stories1234567891011121314151617181920212223242526επόμενη
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΣΤΟ CLASSICAL RADIO  |  27 - 2 ΜΑΪΟΥ
EVENTS
CLASSICAL RADIO