14:00 - 16:00 CET
15:00 - 17:00 GRT
Track
by
COMPOSER OF THE WEEK

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024  14:11 CET  |  15:11 GRT
ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤIΣΤIΚΑ ΝΕΑ
Ρεσιτάλ πιάνου από τον Παύλου Αντωνιάδη
Ρεσιτάλ πιάνου από τον Παύλου Αντωνιάδη
Modal *
στο Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός"


Τρίτη 3 Μαΐου 2011, 20:30

Ρεσιτάλ πιάνου από τον Παύλου Αντωνιάδη με  έργα των A. de Cabezón, P. Dusapin, B. Bartók, A. Mincek και I. Xenakis.
  
* Modal 

"Άχρονος μουσικός τόπος, θαμμένος κάτω από επιστρωματώσεις ιστορίας. Μυθική καταγωγή, ιερή λειτουργία και τελετουργία, μυστικισμός, ο ρόλος του ως σκληρού πυρήνα λαϊκών και κλασσικών παραδόσεων σε Ανατολή και Δύση, η δεσπόζουσα σημασία φωνητικών ποιοτήτων και μιας κυρίως αντι-δραματικής διάθεσης. Μεταμορφώσεις της τροπικότητας και της πολυφωνίας στους μοντέρνους καιρούς."

Παύλος Αντωνιάδης
 

Μια «αρχαϊκή φλέβα του μοντέρνου» αναζητά ο πιανίστας Παύλος Αντωνιάδης μέσα από το ρεσιτάλ που θα πραγματοποιήσει στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, τη Τρίτη 3 Μαΐου.

Ξεκινώντας με το ρέον  “Tiento del Tercer Tono” του Antonio de Cabezón, περνά στην πρώτη σπουδή για πιάνο του Pascal Dusapin, της οποίας οι στατικές αναδιπλώσεις δίνουν τη θέση τους στο ορμητικό “Szabadban” του Bartok για να καταλήξει μέσα από τις χρονοπαγίδες του “Stems” του Alex Mincek, σ΄ ένα opus magnum του Ιάννη Ξενάκη, το έργο “Mists” το οποίο ο ίδιος ο συνθέτης περιέγραφε σαν " κολύμπι κάτω απ'το νερό σα νεαρό αγόρι, σε μυστική υπόγεια σπηλιά κάτω απ'το Αιγαίο, φωτισμένη από μικροοργανισμούς. Εκεί θα αναπαυόταν σε μια αμμουδιά ακούγοντας τους διάφορους τόνους και τα πυκνώματα των σταγόνων όπως έπεφταν από τα απέραντα ταβάνια που εκτείνονταν πίσω σε άχρονους λαβυρίνθους και αντηχούσαν με γιγάντιους ακουστικούς θαλάμους".
 
Ο Παύλος Αντωνιάδης πραγματοποίησε τις σπουδές του στο Ωδείο Φ. Νάκας με τη Χρυσή Παρθενιάδη, στο Koninklijk Conservatorium Den Haag , ιδιωτικά στο Λονδίνο με τον Ian Pace, και στο University of California, San Diego (MA στη σύγχρονη πιανιστική εκτέλεση) με υποτροφίες Fulbright και UCSD.

Από το 2005 έχει εστιάσει στο μεταπολεμικό ρεπερτόριο για πιάνο σόλο και ensemble, με εκτελέσεις και θεματικά ρεσιτάλ σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελλάδα, Αυστρία, Ιταλία και ΗΠΑ. Έχει δουλέψει με τους συνθέτες B. Furrer, W. Rihm, H. Lachenmann, B. Ferneyhough, M. Andre, και ηχογραφήσει με τους S. Schick, J. Avery (Mode records), C. Curtis & A. Burr (Los Angeles River records). Ζει στο Βερολίνο, όπου είναι μόνιμο μέλος του ensemble “Work in Progress - Berlin”, και ολοκληρώνει το PhD του στη σύγχρονη εκτελεστική πρακτική στη Hochschule für Musik Dresden (The development of a performer-specific navigational tool for complex piano scores after 1950).

Τοποθεσία: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Classical Radio και τον Βάνια Απέργη, την Τρίτη 26 Απριλίου 2011.

Περισσότερα για τη συναυλία, θα βρείτε στα events του classicalradio.gr

Sponsorship
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εμφάνιση παρόμοιων Top Stories

Αν η παραπάνω καταχώρηση σας φάνηκε ενδιαφέρουσα, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στους τίτλους που ακολουθούν. Πιο κάτω, θα βρείτε σχετικά με το προηγούμενο θέματα καθώς και άρθρα του ίδιου συνεργάτη.
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση ως προς την αναζήτηση των TOP STORIES, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με το Classical Radio.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ
Αναζήτηση στο Top Stories1234567891011121314151617181920212223242526επόμενη
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΣΤΟ CLASSICAL RADIO  |  17 - 23 ΙΟΥΝΙΟΥ
EVENTS
CLASSICAL RADIO