12:00 - 14:00 CET
13:00 - 15:00 GRT
Track
by
MASTERPIECE

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024  13:34 CET  |  14:34 GRT
ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤIΣΤIΚΑ ΝΕΑ
Γιορτάζοντας τον Μανώλη Καλομοίρη στη Σάμο
Γιορτάζοντας τον Μανώλη Καλομοίρη στη Σάμο
Επετειακό αφιέρωμα
στον Μανώλη Καλομοίρη


Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012, 21.00

Καλοκαιρινό Αφιέρωμα στον μεγάλο μας μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη πραγματοποιείται με δύο συναυλίες στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σάμο την Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Αυγούστου, ώρα 9 μ.μ. με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από το θάνατό του, διανύοντας το 2012 Έτος Μανώλη Καλομοίρη.

Συγκεκριμένα θα δοθεί Ρεσιτάλ Πιάνου με έργα Καλομοίρη που θα ερμηνεύσει η διακεκριμένη πιανίστα Έλενα Μουζάλα και Ρεσιτάλ Τραγουδιού με την εξαίρετη σοπράνο Μήνα Πολυχρόνου. Στο πιάνο τη συνοδεύει ο Θανάσης Αποστολόπουλος . Την εκδήλωση προλογίζει ο αρχιμουσικός και πρόεδρος του Συλλόγου «Μανώλης Καλομοίρης» Βύρων Φιδετζής. Η πρώτη συναυλία (1/8) θα πραγματοποιηθεί στο Πυθαγόρειο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Doryssa Seaside Resort, αίθουσα Σιβύλλα με την ευγενική παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου «Νικόλαος Δημητρίου». Η δεύτερη συναυλία (2/8) με το ίδιο πρόγραμμα, θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου.

Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί στο πλαίσιο του ετήσιου επετειακού εορτασμού 50 χρόνων από το θάνατο του εθνικού μας συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη (1883-1962). Αν και ο εορτασμός τέθηκε υπό την αιγίδα του ονομαζόμενου τότε Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, δεν προβλέφθηκε καμία δαπάνη για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων, οπότε και φέτος η Σάμος δεν μπόρεσε να προχωρήσει στη διεξαγωγή του πετυχημένου για σειρά ετών καλοκαιρινού θεσμού του ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ» (με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Έλενας Μουζάλα) και περιορίζεται αναγκαστικά στο σύντομο αυτό Αφιέρωμα.

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων του Αφιερώματος ανέλαβε ο Σύλλογος «Μανώλης Καλομοίρης», που αποτελεί τον επίσημο φορέα μελέτης και αξιοποίησης του πολυποίκιλου έργου του Καλομοίρη, σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμου - Δ.Ο.ΠΠΟ.Ν.Α.Σ. που στηρίζει το αφιέρωμα οικονομικά μαζί με την πρώην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που είχε κάνει μία χορηγία πριν 1 χρόνο.

Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Στυλιανός Θάνος αναφερόμενος στο φετινό Αφιέρωμα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Στη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, οι μουσικές εκδηλώσεις που γίνονται με τη συμπλήρωση 50 ετών από το θάνατο του μεγάλου μουσουργού, συνθέτη και πατέρα της Ελληνικής Εθνικής Μουσικής Σχολής, αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής που ο Δήμος Σάμου θα μπορούσε να αποδώσει… Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας πλήρη επίγνωση του καθήκοντός μας να συμβάλλουμε στη διατήρηση, προώθηση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ευελπιστούμε ότι θα είναι εφικτή η επαναλειτουργία του Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης» στο άμεσο μέλλον».

Την προετοιμασία του προγράμματος επόπτευσε η εγγονή του συνθέτη, κα Χαρά Καλομοίρη, η οποία εξέφρασε και την ευχή να μπορέσουν να αντιμετωπισθούν οι υπάρχουσες σοβαρές αντιξοότητες και το διεθνούς κύρους Φεστιβάλ να μπορέσει από του χρόνου να επαναλειτουργήσει στο όμορφο ακριτικό νησί.

Είσοδος: Ελεύθερη

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εμφάνιση παρόμοιων Top Stories

Αν η παραπάνω καταχώρηση σας φάνηκε ενδιαφέρουσα, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στους τίτλους που ακολουθούν. Πιο κάτω, θα βρείτε σχετικά με το προηγούμενο θέματα καθώς και άρθρα του ίδιου συνεργάτη.
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση ως προς την αναζήτηση των TOP STORIES, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με το Classical Radio.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ
Αναζήτηση στο Top Stories1234567891011121314151617181920212223242526επόμενη
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΣΤΟ CLASSICAL RADIO  |  10 - 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
EVENTS
CLASSICAL RADIO