06:00 - 08:00 CET
07:00 - 09:00 GRT
Track
by
SWEET MORNING

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024  6:09 CET  |  7:09 GRT
ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤIΣΤIΚΑ ΝΕΑ
Μελωδικό απόγευμα στον Εθνικό Κήπο
Μελωδικό απόγευμα στον Εθνικό Κήπο
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας
του Δήμου Αθηναίων


Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, 16:00

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (Κ.Ο.Α). Θα προηγηθεί συναυλία του κιθαριστικoύ κουαρτέτου "Guitar 4-Tune" και παντομιμικό δρώμενο της σχολής τσίρκου Circus Dayz.

Το Αthens art network (Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο) με την συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, του Εμπορικού συλλόγου Αθηνών, της διεύθυνσης Πρασίνου, των μουσικών συνόλων του ΟΠΑΝΔΑ και της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσει την επόμενη εκδήλωση του προγράμματος ''Κήποι της Αθήνας'' στον Εθνικό κήπο την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 16.00.

Κύριος στόχος του ετήσιου προγράμματος είναι η ανάδειξη κήπων της πόλης ως σημεία συνάντησης του κόσμου των τεχνών και του πολιτισμού, γενικότερα, (συμπεριλαμβανομένης και της οικολογίας) με τους απλούς πολίτες και ιδιαίτερα με τους νέους και τα παιδιά.

Άλλοι στόχοι είναι η ανάδειξη νέων δημιουργών και καλλιτεχνών, η γνωριμία και η ενδεχόμενη συνεργασία καλλιτεχνών, η διάδραση διαφορετικών τεχνών, η στήριξη φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης , η ποιοτική αναβάθμιση των ίδιων των κήπων , η ένταξη περιθωριακών ατόμων σε καλλιτεχνικές ομάδες του δικτύου και πιθανά μακροπρόθεσμα η δημιουργία πολιτιστικής υπεραξίας που μπορεί να προσδώσει στους κήπους τουριστικό ενδιαφέρον.


Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο

Το Δίκτυο δημιουργήθηκε μέσα στο 2012 από πολλές ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης με στόχο την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του καλλιτεχνικού εθελοντισμού. Το δίκτυο συνδικτυώνεται με άλλους φορείς και εγγυάται την επιτυχία των δράσεων όπου συμμετέχει ενώ παράλληλα συγκεντρώνει ανταποδοτικά οφέλη, τα οποία και διανέμει στα μέλη του, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα σύνθετης ανταλλακτικής μη νομισματικής οικονομίας.

Για πρώτη φορά συμπράττει στο πρόγραμμα ''Παρασκευή στην Αθήνα'' που έτρεξε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών , την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων.

Το καλοκαίρι υποστηρίζει το ''Athens world music festival'' που έλαβε χώρα στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και στο κέντρο της Αθήνας στον άξονα της οδού Ερμού.

Για τους επόμενους μήνες το δίκτυο σχεδιάζει τις συνδυασμένες δράσεις του με άλλους φορείς δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ετήσιο πρόγραμμα ''Κήποι της Αθήνας'' που θα τρέχει έως και δυο Κυριακές κάθε μήνα.


"Guitar 4-Tune"

Το κιθαριστικό κουαρτέτο "Guitar 4-Tune" ιδρύθηκε το 2011 από απόφοιτους της τάξης του Στέλιου Μούστου, με σκοπό να εξερευνήσει τις δυνατότητες του σχετικού ρεπερτορίου (έργα αυθεντικά για τέσσερις κιθάρες και μεταγραφές), και να το παρουσιάσει σε χώρους διαφορετικής αισθητικής αντίληψης αλλά πάντοτε προσβάσιμους στο ευρύ κοινό.

Τα μέλη του κουαρτέτου:
Ανδρέας Μαδημένος
Δημήτρης Κλαυδιανός
Τάκης Πατές
Γιάννης Σοφός


Πρόγραμμα

16.00 Guitar 4-Tune
Francis Kleynjans - Τα Τέσσερα Στοιχεία
Hansjoachim Kaps - La Anadidura
Paulo Bellinati - A Furiosa
Andrew York – Quiccan

17.00 Circus dayz
Παντομιμικό δρώμενο

17.00 Συμφωνική ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Οι Γάμοι του Φίγκαρο. Εισαγωγή
Gioachino Rossini (1792-1868): Tancredi. Εισαγωγή
Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847): Οι Εβρίδες. Εισαγωγή
Wolfgang Amadeus Mozart: Συμφωνία αρ. 40, Κ. 550 σε σολ ελάσσονα

Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Είσοδος από λεωφόρο Αμαλίας
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εμφάνιση παρόμοιων Top Stories

Αν η παραπάνω καταχώρηση σας φάνηκε ενδιαφέρουσα, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στους τίτλους που ακολουθούν. Πιο κάτω, θα βρείτε σχετικά με το προηγούμενο θέματα καθώς και άρθρα του ίδιου συνεργάτη.
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση ως προς την αναζήτηση των TOP STORIES, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με το Classical Radio.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ
Αναζήτηση στο Top Stories1234567891011121314151617181920212223242526επόμενη
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΣΤΟ CLASSICAL RADIO  |  20 - 26 ΜΑΪΟΥ
EVENTS
CLASSICAL RADIO