12:00 - 14:00 CET
13:00 - 15:00 GRT
Track
by
MASTERPIECE

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024  12:30 CET  |  13:30 GRT
ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤIΣΤIΚΑ ΝΕΑ
Ανακοίνωση από την Κ.Ο.Θ. (12.06.2013)
Ανακοίνωση από την Κ.Ο.Θ. (12.06.2013)
Ανακοίνωση από την Κ.Ο.Θ.
για το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ.


Θεσσαλονίκη, 12/6/2013

Οι εργαζόμενοι στην ΚΟΘ, εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε την αναπάντεχη διάλυση της ΕΡΤ και βιώσαμε την πραξικοπηματική και στα όρια του ολοκληρωτισμού διακοπή του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σήματος.

Το γεγονός αυτό θεωρούμε ότι αποτελεί περίληψη της συνολικής στάσης της κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Αιφνιδιαστικά, χωρίς ουσιαστική μελέτη και με μια ιταμή δήλωση του αρμόδιου κυβερνητικού στελέχους , που στοχοποιεί και λοιδορεί όπως πάντα τους εργαζόμενους, το παρηκμασμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα αποδεικνύεται μια ακόμη φορά ανίκανο να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών. Αυτό το ίδιο σύστημα που οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό μέσα από το δρόμο του ρουσφετιού, του κομματισμού και της αναξιοκρατίας θεωρεί ότι εξαγνίζεται τώρα στα μάτια του απλού πολίτη ακολουθώντας αστόχαστα και με κουλτούρα καταστολής και υποταγής τις επιταγές των ξένων αφεντικών-σφετεριστών της καθημερινότητάς μας.

Παίζοντας για μια ακόμη φορά το χαρτί του κοινωνικού αυτοματισμού προσβάλουν βάναυσα τη λογική, τις δημοκρατικές ελευθερίες και το δικαίωμα του κάθε πολίτη στον πολιτισμό και στην ενημέρωση. Φιμώνουν τη διεθνή φωνή της χώρας και αγνοούν τους απόδημους και τους ακρίτες που μέχρι σήμερα είχαν τα δημόσια μέσα ως μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας κι ενημέρωσης.

Όλα αυτά συντελούνται στο όνομα του εξορθολογισμού, της εκλογίκευσης και της κάθαρσης που, ανίκανοι να υλοποιήσουν στο παραμικρό, επικαλούνται προσχηματικά για το νέο έγκλημα. Το γνωστό γαϊτανάκι της μετακύλισης ευθυνών , του στιγματισμού και της στοχοποίησης κοινωνικών ομάδων σα να μην υπήρχε μέχρι σήμερα ιεραρχία, δοτές διοικήσεις και κομματικοί μηχανισμοί που νέμονταν τα πάντα και κερδοσκοπούσαν σε βάρος μας, καλά κρατεί…

Ως καλλιτέχνες, εργαζόμενοι και πολίτες αυτής της χώρας δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε αυτή την πολιτική που με την άσκηση τυφλής βίας ξεκινάει από την οικονομική εξαθλίωση του πολίτη και προχωράει στον πνευματικό και πολιτιστικό καταποντισμό του με στόχο την εύκολη χειραγώγησή του.

Αρνούμαστε να συγχωρήσουμε για μια ακόμη φορά την κακοδιαχείριση των χρημάτων μας, όπως έγινε μέχρι σήμερα με τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο χρήμα γενικότερα, και τις κακές επιλογές των ιθυνόντων που αντί να βελτιώσουν διαλύουν τις δομές.

Αρνούμαστε να δεχθούμε την εξόφθαλμα οργανωμένη εξώθηση του μέσου Έλληνα στην κατανάλωση φθηνού κι αφελούς θεάματος .Θεωρούμε ότι τα δημόσια μέσα , με όλα τους τα προβλήματα, αποτελούσαν το μοναδικό ανάχωμα.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε την πραξικοπηματική κι αναίτια σίγαση των συχνοτήτων.

Διαμαρτυρόμαστε κι εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τη διάλυση πολιτιστικών δομών όπως είναι τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ με σημαντική παρουσία στο πολιτιστικό γίγνεσθαι κι εξαιρετική προοπτική για το μέλλον.

Η υπεραξία της παιδείας και του πολιτισμού δεν αποτιμάται με τα απλά εργαλεία της σύγχρονης οικονομικής θεωρίας. Αποτελεί ανεκτίμητο εθνικό πλούτο, ορίζει το παρόν και το μέλλον της χώρας, είναι το συνεκτικό στοιχείο της κοινωνίας κι αποτελεί τη μοναδική ελπίδα ανάκαμψης και προόδου αφού οικοδομεί πραγματικούς πολίτες. Αποδεδειγμένα πια η παιδεία και ο πολιτισμός είναι οι σημαντικότεροι μοχλοί ανάπτυξης της χώρας. Ίσως αυτός είναι κι ο λόγος της ενορχηστρωμένης επίθεσης που δέχονται τον τελευταίο καιρό.

Σε αυτή τη μεθόδευση είναι χρέος όλων να σταθούμε απέναντι.
Μας αφορά όλους!Αλέξανδρος Μυράτ
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κ.Ο.Θ.

Χαράλαμπος Χειμαριός
Πρόεδρος Δ.Σ. Σ.Μ.Υ.Κ.Ο.Θ.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εμφάνιση παρόμοιων Top Stories

Αν η παραπάνω καταχώρηση σας φάνηκε ενδιαφέρουσα, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στους τίτλους που ακολουθούν. Πιο κάτω, θα βρείτε σχετικά με το προηγούμενο θέματα καθώς και άρθρα του ίδιου συνεργάτη.
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση ως προς την αναζήτηση των TOP STORIES, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με το Classical Radio.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ
Αναζήτηση στο Top Stories1234567891011121314151617181920212223242526επόμενη
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΣΤΟ CLASSICAL RADIO  |  15 - 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
EVENTS
CLASSICAL RADIO