02:00 - 06:00 CET
03:00 - 07:00 GRT
Track
by
CLASSICAL DREAMS

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024  5:56 CET  |  6:56 GRT
ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤIΣΤIΚΑ ΝΕΑ
Κύκλοι παραστάσεων του Socrates Now
Κύκλοι παραστάσεων του Socrates Now
Σωκρατική σκέψη
και πράξη


Πάνω από 1500 άτομα από 28 χώρες συμμετείχαν στο δεύτερο κύκλο παραστάσεων SOCRATES NOW που πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά στην αυλή του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα (24 Ιουνίου – 9 Ιουλίου). Κάθε βράδυ, μετά από ενθουσιώδες χειροκρότημα για την παράσταση με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Σιμωνίδη, δεκάδες άτομα παρέμειναν στο χώρο μέχρι αργά τη νύχτα, συμμετέχοντας σε ανοιχτή συζήτηση για την επικαιρότητα της Σωκρατικής σκέψης και πράξης, θέτοντας τα δικά τους ερωτήματα για την αρετή, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και την ηθική στο σύγχρονο κόσμο. Η όλη εμπειρία κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, εμπλουτισμένη με ελληνικό κρασί και μπύρα, προήγαγε το τρίπτυχο Πολιτισμός - Παιδεία – Τουρισμός, ενισχύοντας το διάλογο μεταξύ ξένων επισκεπτών και Αθηναίων πολιτών για αμοιβαίους προβληματισμούς, στο πλαίσιο μιας εγχώριας και διεθνούς κρίσης αξιών.

Επ’ ευκαιρία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (4-10 Αυγούστου) προγραμματίζονται εκτάκτως τρεις παραστάσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στις 7, 8 και 9 Αυγούστου, ενώ το έργο θα επιστρέψει στο Παλιό Πανεπιστήμιο στην Πλάκα για επτά ακόμη παραστάσεις 1 έως 7 Σεπτεμβρίου. Όλες οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους, με σκοπό την προσφορά μιας πολυεπίπεδης πολιτιστικής πρόσκλησης και πολιτικής πρόκλησης στους ξένους επισκέπτες και τους πολίτες της Αθήνας.

Η αντίδραση του κοινού στη σύγχρονη σωκρατική αλογόμυγα και οι διπλωματικές διαστάσεις του εγχειρήματος αντικατοπτρίζονται στα σχόλια που κατεγράφησαν στην έξοδο του χώρου:

Το έργο και η συζήτηση με άγγιξαν βαθύτατα.
Σας ευχαριστώ που κρατάτε ζωντανή τη φλόγα της αναζήτησης.

Christina, Γερμανία

Ως Αυστραλοί, σας ευχαριστούμε που μας βοηθήσατε να κατανοήσουμε ότι η ελληνική κρίση είναι πολύ παραπάνω από οικονομική. Θα είμαστε πλέον πιο υποστηρικτικοί προς τους νεομετανάστες Έλληνες που καταφτάνουν Μελβούρνη.
Daniel, Αυστραλία

Ηθικά εξορισμένοι από την πατρίδα μας, παίρνουμε μαζί μας από την Αθήνα τις ιδέες της τακτικής ενδοσκόπησης και αστείρευτης περιέργειας.
Αli & Margam, Iράν

Γεφυρώσατε τη σοφία του παρελθόντος με τις ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος. Σας ευχαριστώ για τη συγκλονιστική ερμηνεία.
Juran, ΗΠΑ

Ευχαριστώ το Θεό που μας έδωσε αυτόν τον Έλληνα και εσάς που μας τον θυμίσατε. Όσα έχω διαβάσει σε τόσο πλούσιες γραμμές, απόψε πήραν σάρκα και οστά.
Μιχαήλ, Αθήνα

‘Εάν με καταδικάσετε, θα βλάψετε τον εαυτό σας περισσότερο απ’ ότι εμένα.’
Mήπως ο Ed Snowden είναι ο σύγχρονος Σωκράτης; Σας περιμένουμε στην Αλάσκα!

Nathan, HΠΑ

Αξέχαστη, πολύτιμη, ιδανική εμπειρία σε ένα μαγικό σκηνικό για την τελευταία νύχτα μας στην Αθήνα.
Quiznong, Mαλαισία


Sponsored by ClassicalRadio
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εμφάνιση παρόμοιων Top Stories

Αν η παραπάνω καταχώρηση σας φάνηκε ενδιαφέρουσα, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στους τίτλους που ακολουθούν. Πιο κάτω, θα βρείτε σχετικά με το προηγούμενο θέματα καθώς και άρθρα του ίδιου συνεργάτη.
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση ως προς την αναζήτηση των TOP STORIES, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με το Classical Radio.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ
Αναζήτηση στο Top Stories1234567891011121314151617181920212223242526επόμενη
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΣΤΟ CLASSICAL RADIO  |  20 - 26 ΜΑΪΟΥ
EVENTS
CLASSICAL RADIO