02:00 - 06:00 CET
03:00 - 07:00 GRT
Track
by
CLASSICAL DREAMS

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024  5:48 CET  |  6:48 GRT
ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤIΣΤIΚΑ ΝΕΑ
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από την Αυστριακή Πρεσβεία
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από την Αυστριακή Πρεσβεία
Εκδηλώσεις σε συνεργασία
με την Πρεσβεία της Αυστρίας


Φεστιβάλ Ολύμπου, 5 Ιουλίου - 27 Αυγούστου 2014

Κορυφαίο γεγονός είναι η συμμετοχή των γερμανόφωνων χωρών - Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας - ως τιμώμενες χώρες στο φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου, το οποίο το 2014 θα λάβει χώρα ήδη για 43η φορά. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας να συμμετάσχουμε σ΄ αυτό το διάσημο Φεστιβάλ. Η Πρεσβεία έχει την ενεργό υποστήριξη της κυρίας Έβελυν Παπαδοπούλου, της Επίτιμης Προξένου της Αυστρίας στη Θεσσαλονίκη.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Ολύμπου θα πραγματοποιηθούν στις 5 Ιουλίου στις 7.30μμ στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου.

Δίον, 17 Αυγούστου 2014

Η κύρια αυστριακή εκδήλωση στο Φεστιβάλ Ολύμπου θα είναι ένα μουσικό κολάζ του Ελληνοαυστριακού σκηνοθέτη Γιώργου Ρεμούνδου με τίτλο «Μουσικές διαδρομές της Αυστρίας», το οποίο θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου στις 17 Αυγούστου στις 9μμ. Ο Κώστας Δρακάκης έχει αναλάβει την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση. Εκεί οι παριστάμενοι θα δουν και θα ακούσουν τη γνωστή σε όλη την Ελλάδα «Χορωδία Πειραιώς 1960» και τη Μικρή Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιά. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από όπερες και οπερέτες των Mozart, Bruckner, Mahler, Schubert, Strauss και Lehar, καθώς και χορό (με δύο ζευγάρια χορευτών μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) και αποσπάσματα από κείμενα σπουδαίων αυστριακών συγγραφέων, όπως Rilke, Trakl, Celan, Hofmannsthal, Nestroy, Handke και Bachmann.

Δίον, 23 Αυγούστου 2014

Επιπλέον, στις 23 Αυγούστου στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον θα πραγματοποιηθούν μια συναυλία του Χρήστου Κανέττη καθώς και μια παρουσίαση της κυρίας Σόνιας Μιχαηλίδου.

Ο Χρήστος Κανέττης, καθηγητής βιολιού στο Mozarteum Salzburg, συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια με ταλαντούχους νέους και διοργανώνει - μεταξύ των άλλων - master classes στο Πήλιο. Στις 23 Αυγούστου στις 9μμ θα εμφανιστεί μαζί με την βιολονίστα Anita Mitterer, καθώς και τρεις αριστούχους φοιτητές - Therese von Bemberg, Ιάσονα Τζανάκο και Leo Morello.

Η Σόνια Μιχαηλίδου, η οποία έχει γεννηθεί στο Graz και είναι φιλόλογος, θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο ποιημάτων της «Zitronen werden im Winter reif» («Τα λεμόνια ωριμάζουν το χειμώνα»), καθώς και από άλλα ποιητικά της έργα. Η ανάγνωση θα συνοδεύεται μουσικά από τον σολίστα φλάουτου, Κωνσταντίνο Μάργαρη.

Στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών οι επισκέπτες μπορούν να δουν και μια παρουσίαση σχετικά με τη ζωή και το έργο του Gustav Klimt με τίτλο «Πρωτοπόρος του Μοντερνισμού».

Η είσοδος σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2014

Σε συνεργασία με το 5ο Διεθνές «Kinitiras Choreography Lab» στις 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ένα workshop με τίτλο «Create (for) Change» στο Κινιτήρας Studio (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη), στο οποίο θα συμμετάσχει ο αυστριακός χορογράφος Michael Klien. Το workshop αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ της Αυστριακής Πρεσβείας, του Βρετανικού Συμβουλίου, του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του Σουηδικού Ινστιτούτου, του Σπιτιού της Κύπρου, του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Πρεσβείας της Νορβηγίας στα πλαίσια του EUNIC Cluster Athens. Το workshop θα επικεντρωθεί στα θέματα των Δημιουργικών Βιομηχανιών και της Τοπικής Ανάπτυξης και θα προσπαθήσει να προωθήσει την αξία των αλληλεπιδράσεων και της διατομεακής συνεργασίας μεταξύ των καλλιτεχνών, των δημιουργικών και κοινωνικών επιχειρηματιών και των οργανώσεων της ΚτΠ. 

Επίσης, ο Michael Klien θα πραγματοποιήσει στον ίδιο χώρο το δικό του workshop από 17 έως 18 Ιουλίου με τίτλο «dance as a Parliamentary Site».

Χανιά, 27 Ιουλίου 2014

Η διάσημη διεθνώς ομάδα «Editta Braun Company» θα παρουσιάσει στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ «Dance Days-Ημέρες Σύγχρονου Χορού, Χανιά» το πλέον σύγχρονο πρόγραμμα χορού της «derzeit wohnhaft in».

Σάμος, 7-13 Αυγούστου 2014

Στις 11 Αυγούστου στις 20.30 στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Σάμου» το γερμανο-αυστριακό συγκρότημα τζαζ «Mulo Francel & Friends» - Mulo Francel (σαξόφωνο, μπάσο κλαρινέτο), David Gazarov (πιάνο), Sven Faller (κοντραμπάσο) και Robert Kainar (κρουστά) - θα ερμηνεύσει κομμάτια από το τελευταίο του άλμπουμ «Escape».

Διοργανωτής του Φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Schwarz, το οποίο χρηματοδοτεί την εν λόγω εκδήλωση αποκλειστικά από δωρεές ιδιωτών και ενισχύεται οικονομικά από τοπικές οργανώσεις και συλλόγους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εμφάνιση παρόμοιων Top Stories

Αν η παραπάνω καταχώρηση σας φάνηκε ενδιαφέρουσα, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στους τίτλους που ακολουθούν. Πιο κάτω, θα βρείτε σχετικά με το προηγούμενο θέματα καθώς και άρθρα του ίδιου συνεργάτη.
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση ως προς την αναζήτηση των TOP STORIES, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με το Classical Radio.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ
Αναζήτηση στο Top Stories1234567891011121314151617181920212223242526επόμενη
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΣΤΟ CLASSICAL RADIO  |  20 - 26 ΜΑΪΟΥ
EVENTS
CLASSICAL RADIO