08:00 - 12:00 CET
09:00 - 13:00 GRT
Track
by
LOVELY DAY

Renata Scoto, Soprano...
Antonino Votto, Conduc...
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024  8:52 CET  |  9:52 GRT
ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤIΣΤIΚΑ ΝΕΑ
Ρεσιτάλ φλάουτου με πιάνο στην Θεσσαλονίκη
Ρεσιτάλ φλάουτου με πιάνο στην Θεσσαλονίκη
Ρεσιτάλ φλάουτου
με πιάνο


Πέμπτη 26 Απριλίου 2012, 20:30

Ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Κ.Ο.Θ., παρουσιάζει ένα εξόχως ενδιαφέρον ρεσιτάλ φλάουτου με πιάνο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά τη προσέλευση και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

Ο κορυφαίος φλαουτίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νίκος Νικόπουλος και η Θεσσαλονικιά πιανίστρια Ζωή Τσόκανου ερμηνεύουν δεξιοτεχνικές συνθέσεις διαφορετικών εποχών.

Νίκος Νικόπουλος, φλάουτο
Ζωή Τσόκανου, πιάνο

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Νίκος Νικόπουλος είναι A' κορυφαίος φλαουτίστας της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και έχει παράλληλη δραστηριότητα ως σολίστ. Έχει επανειλημμένα συμπράξει με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσ/νίκης, την Καμεράτα, τις Συμφωνικές των Δήμων Αθηναίων και Θεσ/νίκης καθώς και με την Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης, τους Virtuosi di Praga, την Ορχήστρα Δωματίου του Πανεπιστημίου του Leeds, την Ορχήστρα Δωματίου της Ε.Λ.Σ. κ.α. Γεννημένος στην Καβάλα, έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Είναι απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσ/νίκης, του Ωδείου Αθηνών, του Royal Northern College of Music και του Πανεπιστημίου του Leeds, ενώ υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Κυριότεροι δάσκαλοί του υπήρξαν οι R. Davis, P. Lloyd, I. Macovei. Διατέλεσε μέλος της Φιλαρμονικής νέων της Ευρώπης, πρώτο φλάουτο στην Ορχήστρα Νέων της Κ.Ο.Θ. και Α’ κορυφαίος στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσ/νίκης ενώ έχει συνεργαστεί ως πρώτο φλάουτο με την Καμεράτα και την Κ.Ο.Θ. Με την αρπίστα Γωγώ Ξαγαρά συναποτελεί το «duo Χορίαμβος» με το οποίο εμφανίζονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και φεστιβάλ του εξωτερικού και με το οποίο έχουν δισκογραφική παρουσία. Συμμετείχε τακτικά στον Κύκλο Μουσικής Δωματίου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μετά από προσκλήσεις του Λ. Καβάκου, όπου έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης προσωπικότητες. Έχει ενεργό ρόλο στην προώθηση του φλάουτου στην Ελλάδα ως ιδρυτικό μέλος της Αστικής -μη κερδοσκοπικής- Εταιρίας FluteArt, η οποία μεταξύ άλλων διοργανώνει το διεθνές φεστιβάλ πολλαπλών εκδηλώσεων Ημέρες Πλαγίαυλου. Διδάσκει στο κεντρικό τμήμα του Ωδείου «Φ. Νάκας» και σε σεμινάρια σε όλη τη χώρα. Το 2001 ήταν φιναλίστ και απέσπασε ειδικό βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό JEUNESSES MUSICALES του Βουκουρεστίου. Την περίοδο αυτή ολοκληρώνει ένα σολιστικό μάστερ στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών της Ζυρίχης με καθηγητή τον Matthias Ziegler.

ΖΩΗ ΤΣΟΚΑΝΟΥ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε πιάνο με τον Λάμπη Βασιλειάδη και ανώτερα θεωρητικά στο κρατικό και σύγχρονο ωδείο της πόλης. Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος μουσικών σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών της Ζυρίχης, στην τάξη πιάνου του Konstantin Scherbakov και διεύθυνσης ορχήστρας του Johannes Schlaefli. Έχει συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια με ορχήστρες στην Ελβετία, Γερμανία, Ελλάδα, Τσεχία, Κροατία, Βουλγαρία, και στον τομέα της όπερας με το Theater Regensburg, Pocket Opera Company Zürich, Contemporary Opera Zürich, Oper Schloss Hallwyl, Operton, Musiktheater Arosa κ.α. Επιλέχθηκε δύο συνεχόμενες χρονιές να συμμετάσχει στο master class διεύθυνσης ορχήστρας με τον Bernard Haitink στα πλαίσια του φεστιβάλ της Λουκέρνης. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα διεύθυνσης με τους Stefan Asbury, Howard Griffiths και διεύθυνσης όπερας με τους Franco Trinca και Robert Baxa. . Τον Οκτώβρη του 2011 ήταν φιναλίστ του δεύτερου γύρου του διαγωνισμού για νέους αρχιμουσικούς Lovro von Matacic στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και τον Μάρτιο του 2012 ήταν μία από τους ημιφιναλίστ στο διαγωνισμό για την ανάδειξη του νέου junior fellow in conducting στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Μάντσεστερ. Διετέλεσε για δύο χρόνια μόνιμη φιλοξενούμενη μαέστρος στην ορχήστρα της δυτικής Βοημίας του Μαρίενμπαντ της Τσεχίας ενώ το 2011 έκανε το ντεμπόυτο της με την εθνική συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την φιλαρμονική ορχήστρα του Regensburg, τη συμφωνική ορχήστρα του Biel και την ορχήστρα νέων Oikomusica στο Tübingen της Γερμανίας. Το 2012 εμφανίζεται σε δύο πρεμιέρες σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη Ζυρίχη, Βέρνη και Βασιλεία, Grauminus και Hannah, das Eis schmilz, ενώ έχει επίσης αναλάβει την μουσική διεύθυνση της όπερας der Essighändler του Simon Mayr στην Αρόζα της Ελβετίας τον επόμενο Ιούλιο. Παράλληλα εμφανίζεται ως πιανίστα και συνοδός τραγουδιού σε πολυάριθμες συναυλίες μουσικής δωματίου και Lied.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εμφάνιση παρόμοιων Top Stories

Αν η παραπάνω καταχώρηση σας φάνηκε ενδιαφέρουσα, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στους τίτλους που ακολουθούν. Πιο κάτω, θα βρείτε σχετικά με το προηγούμενο θέματα καθώς και άρθρα του ίδιου συνεργάτη.
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση ως προς την αναζήτηση των TOP STORIES, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με το Classical Radio.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ
Αναζήτηση στο Top Stories1234567891011121314151617181920212223242526επόμενη
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΣΤΟ CLASSICAL RADIO  |  15 - 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
EVENTS
CLASSICAL RADIO